Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Pašlaik notiekošajā Maskavas autoizstādē tika prezentēts krievu pašu izstrādātais limuzīns "Aurus Senat", kas izstrādāts projekta "Kortežs" ietvaros un kas būtībā ir tāds pats kā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, tikai "civilajā" versijā tas ir bez bruņām.

"Aurus Senat" ir izstrādāts uz modulārās platformas, tam ir visu riteņu piedziņa, krievu pašu izstrādāta deviņpakāpju automātiskā pārnesumkārba un hibrīda spēka agregāts, kas apvieno elektromotoru (62 ZS) un 598 zirgpsēku 4,4 litru V8 benzīna turbomotoru. Tas 2,7 tonnas smagajam auto ļauj līdz 100 km/h paātrināties sešās sekundēs. Gaidāms, ka vēlāk "Aurus" klāstā būs vēl arī 245 ZS jaudīgs četrcilindru turbomotors un V12 agregāts ar četrām turbīnām.

Darbs pie projekta "Kortežs" tika uzsākts 2012. gadā. No Krievijas valsts budžeta tam tika atvēlēti aptuveni 40 miljardi rubļu (500 miljoni eiro). Pirmais šī projekta automobilis – bruņotais limuzīns "Senat" – plašākai sabiedrībai pirmo reizi tika parādīts šī gada maijā Putina inaugurācijas ceremonijā, kad arī tika paziņots, ka šo auto marku sauks "Aurus" (saliktenis no "Aurum" (zelts – tulk.) un "Russia" (Krievija)).

Pagaidām ir prezentēts tikai "Senat" sedans un bruņotais limuzīns (kā Putinam), bet vēlāk projekta "Kortežs" ietvaros ar "Aurus" marku būs pieejams arī mikroautobuss "Arsenal" un apvidus automobilis "Komendant", bet vēlāk tiks izgatavoti arī motocikli un cenā pieejamāki apvidus automobiļi.

Pagaidām nav precizēts, ko no šī automobiļa tehnoloģijām izstrādājuši paši krievi un kas aizgūts no ārvalstīm. Līdz šim izskanēja informācija, ka V8 motoru sagatavot palīdzējuši "Porsche" speciālisti.

Ražošanā un tirdzniecībā "Aurus Senat" nonākšot nākamgad un tiks izgatavots samērā nelielās partijās – pa 50 līdz 70 vienībām gadā. Pagaidām tā cena oficiāli netiek atklāta, tomēr tiek pieļauts, ka tā būs ap 10 miljoniem rubļu (125 tūkstoši eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!