Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" oficiāli atklājusi apvidus automobiļa "Range Rover Evoque" modifikāciju ar nolaižamo jumtu "Convertible". Tādējādi tas ir pirmais "Range Rover" saimes sērijveida kabriolets markas vēsturē.

"Range Rover Evoque Convertible" aprīkots ar auduma jumtu, kas elektriski savāžams aiz otrās sēdekļu rindas. Jumta nolaišanas un pacelšanas process ir pilnībā automatizēts. Jumta nolaišana aizņem 18 sekundes, bet pacelšana – 21 sekundi. Šo procesu var veikt, arī braucot ātrumā līdz 48 km/h.

Neatkarīgi no tā, vai jumts ir pacelts vai nolaists, "Range Rover" kabrioleta bagāžas nodalījuma tilpums ir 251 litrs. Atgādinām, ka tradicionālajam piecdurvju "Range Rover Evoque" bagāžas nodalījuma tilpums ir 575 l, bet trīsdurvju modifikācijai – 550 l.

Tāpat apvidus kabriolets ir aprīkots ar pasažieru aizsargmehānismu automobiļa apgāšanās gadījumā. Aiz otrās sēdekļu rindas ir alumīnija stieņi, kas paslēpti zem virsbūves aizmugurējas daļas paneļiem. Tie spēj izšauties 90 milisekunžu laikā, ja drošības sistēmas aprēķinājušas, ka tūlīt tūlīt auto apgāzīsies.

"Range Rover Evoque Convertible" ir ar pastāvīgu pilnpiedziņas sistēmu ar "Terrain Response" režīmu vadību un jauno multimediju sistēmu "InControl Touch Pro" ar 10,2 collu skārienjutīgo ekrānu.

Kabrioletam "Land Rover" piedāvā klientu izvēlei divus četrcilindru turbomotorus no "Ingenium" saimes. Benzīna dzinējs attīsta 240 zirgspēku, bet dīzeļa – 180 ZS. Abi motori sajūgti ar deviņpakāpju automātisko "ZF" pārnesumkārbu.

Tirdzniecībā "Range Rover Evoque Convertible" nonāks 2016. gada pavasarī un tiks piedāvāts 170 pasaules valstīs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!