Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" paziņojusi, ka turpmāk šīs markas visjaudīgākās modifikācijas iegūs "SVR" indeksu modeļa nosaukumā. Pirmā tamlīdzīgā modifikācija būs izgatavota uz "Range Rover Sport" modeļa bāzes un iegūs 550 zirgspēku motoru. "SVR" spēkratus izgatavos autoražotāja jaunā nodaļa "Special Operations". "Range Rover Sport SVR" būs visjaudīgākais un visātrākais apvidus automobilis kompānijas vēsturē.

Pagaidām "Land Rover" publicējis attēlus un video ar "Range Rover Sport SVR", kā virsbūves paneļi aplīmēti ar dizaina detaļas maskējošu līmplēvi. Bez kamuflāžas šis spēkrats pirmo reizi sabiedrībai tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā.

Tomēr pagaidām zināms, ka "Range Rover Sport SVR" atšķirsies ar citādu priekšējo un aizmugurējo buferi, miglas lukturu vietā tam būs gaisa tvērēji bremžu sistēmas dzesēšanai. Citāda forma būs arī radiatora dekoratīvajam režģim, kas būs melnā krāsā.

"Land Rover" neatklāj detalizētāku informāciju par 550 ZS motoru, tomēr gaidāms, ka tas būs jau pazīstamais pieclitru V8 kompresormotors, kas tiek izmantots māsaskompānijas "Jaguar XKR-S" un "Jaguar F-Type Coupe R" spēkratos.

Tirdzniecībā "Range Rover Sport SVR" nonāks tikai nākamgad. Neskatoties uz to, ka īpaši sportiskās modifikācijas izstrādās jaunā "Special Operations" nodaļa, tas neietekmēs produktu noieta kanālus – "SVR" modifikācijas varēs iegādāties pie jebkura oficiālā "Land Rover" markas izplatītāja.

Atgādinām, ka līdz šim visjaudīgākais "Range Rover Sport" tiek komplektēts ar 510 ZS jaudīgu pieclitru V8 kompresormotoru. Tas ļauj apvidniekam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 5,3 sekundēs un maksimāli sasniegt 225 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!