Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "Renault" oficiāli atklājusi konceptuālu pikapu "Alaskan" ar pasažieru dubulto kabīni. Tamlīdzīgs sērijvieda modelis ražošanā nonāks 2016. gada vasarā.

"Renault Alaskan" prototipa dizains ieturēts "Captur" un "Kadjar" modeļu stilā. Tam ir 21 collas diametra riteņu diski, kā arī diožu priekšējie un aizmugurējie lukturi.

Kā norāda franču autoražotājs, pikapam ir gana liela kravas telpa, lai tajā ievietotu vairākus velosipēdus, sērfošanas dēļus un aprīkojumu kempingam. Salonā komfortabli varot sasēsties pieci pasažieri.

"Renault Alaskan" koceptuālais pikaps aprīkots ar divlitru biturbo dīzeļdzinēju, kāds jau tiek izmantots "Renault Master" komerctransportā. Motora tehniskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Atgādinām, ka "Master" modelī jaudīgākajā versijā tas attīsta 165 ZS.

Franču pikapa pamatā izmantots jaunās paaudzes "Nissan Navara", kā versija Eiropas tirgum tiks parādīta drīzumā notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Šo platformu izmantos arī "Mercedes-Benz" markas pikaps, kas ražošanā nonāks līdz 2020. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!