Foto: Publicitātes foto

Britu kompānija "David Brown Automotive" martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs modernizētu retro stila sportisko automobili "Speedback GT", kas izgatavots uz mūsdienu "Jaguar XKR" bāzes.

Pirmo reizi šis automobilis nelielā sērijā tika ieviests ražošanā vēl 2014. gadā, bet tagad tam, kā apgalvo "David Brown Automotive", veikti 237 uzlabojumi.

Lai "Jaguar XKR" pārbūvētu par retro stila "Speedback GT", ir nepieciešams astoņu tūkstošu cilvēkstundu darbs. Turklāt no standarta "Jaguar XKR" tiek saglabāts tikai spēka agregāts un priekšējā vējstikla rāmis. "Speedback GT" radīšanai ar rokām tiek izgatavoti 142 alumīnija virsbūves paneļi, bet pabeigt visus virsbūves darbus vienam spēkratam aizņem astoņas nedēļas.

"Speedback GT" aprīkots ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 510 zirgspēku jaudu. Tas ļauj retro stila sportiskajam spēkratam no vietas līdz 100 km/h paātrināties mazāk nekā piecās sekundēs. Tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Tomēr klients var izvēlēties dažādas papildu pārveidojumus, kas ļauj automobili padarīt vēl jaudīgāku un ātrāku.

"Speedback GT" ir dārgs prieks – tas maksā 495 tūkstošus sterliņu mārciņas (577 tūkstošus eiro).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!