Foto: Publicitātes foto

Britu luksusa automobiļu ražotājs "Rolls-Royce" savu viscaur melno automobiļu sēriju "Black Badge" papildinājis arī ar jauno "Cullinan" modeli. Neskaitot melno noformēju, šīs sērijas apvidus automobilis iegūs arī jaudīgāku motoru, sportiskāka regulējuma balstiekārtu un transmisiju.

"Black Badge" sērija, pēc "Rolls-Royce" ražotāja ieceres, ir šīs luksusa markas tumšais markas alter ego. "Black Badge" tiek pozicionēts gados jaunākiem klientiem kā neformāls "Rolls-Royce" automobilis. Melnā krāsā šīs sērijas automobiļiem ir pat leģendārā Ekstāzes gara statuete uz motora pārsega.

"Rolls-Royce Cullinan Black Badge" ir aprīkots ar 6,75 litru V12 benzīna dzinēju, kā jauda no standarta 571 ZS (850 Nm) ir palielināta līdz 600 ZS (900 Nm). Rezultātā "Black Badge" modifikācija paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h paveic par 0,3 sekundēm ātrāk nekā standartā – 4,9 sekundēs. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ir ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

"Black Badge" versijas apvidnieks ir aprīkots ar melniem oriģināla dizaina 22 collu riteņu diskiem, bet bremžu skavas ir nokrāsotas sarkanas, līdzīgi kā sportiskajiem automobiļiem.

"Rolls-Royce" alter ego apvidnieka interjerā citkārt ierastā dabīgā koka vietā dekoratīvajā apdarē ir izmantota oglekļa šķiedra. Katrs no šiem dekoratīvajiem elementiem ir pārklāts ar sešām lakas kārtām.

"Rolls-Royce Cullinan Black Badge" salonā griesti ir pāršūti ar melnu ādu, turklāt tajos ir iestrādātas 1344 gaismas diodes, radot zvaigžņotas debess efektu. Daļa salona pāršūta arī ar kontrastējošas dzeltenas krāsas ādu "Forge Yellow".

"Rolls-Royce" publiski neatklāj "Cullinan Black Badge" modifikācijas cenu. Atgādinām, ka standarta "Cullinan" Latvijā maksā no 279 tūkstošiem eiro, neieskaitot PVN. Pēc nozares speciālistu aplēsēm, "Black Badge" modifikācija būs par aptuveni 15 procentiem dārgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!