Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Rolls-Royce" izziņojusi sava pirmā simtprocentīgi elektriskā modeļa nosaukumu – tas būs kupejas virsbūves tipa "Spectre". Divdurvju "Rolls-Royce" elektromobilis tirdzniecībā nonāks 2023. gada beigās. Turklāt no 2030. gada, kā apgalvo britu luksusa automobiļu ražotājs, visi "Rolls-Royce" modeļi būs elektriski.

Šobrīd "Rolls-Royce" veic "Spectre" izmēģinājuma braucienus – kopumā plānots ar šīs markas pirmā elektroauto modeļa prototipiem nobraukt 2,5 miljonus kilometru visā pasaulē, kas ir ekvivalents vidēji statistiskā "Rolls-Royce" 400 gadu ekspluatācijai. Šī būšot vissarežģītākā un apjomīgākā jauna modeļa izmēģinājumu programma "Rolls-Royce" vēsturē.

Jāatzīmē, ka "Rolls-Royce" markai tā nebūs absolūti pirmā pieredze elektromobiļu jomā. Piemēram, 2011. gada Ženēvas autoizstādē "Rolls-Royce" prezentēja prototipu "102EX", kas bija izgatavots uz "Phantom" modeļa bāzes. Tas bija aprīkots ar diviem elektromotoriem un 71 kWh akumulatoru. Piecus gadus vēlāk "Rolls-Royce" prezentēja futūristisko "103EX" jeb "Vision Next 100". Šie prototipi demonstrēja "Rolls-Royce" nākotnes vīziju un sērijveida ražošanā tā arī nenonāca.

Šajā ziņā "Spectre" būtiski atšķirsies no iepriekšminētajiem "Rolls-Royce" elektriskajiem prototipiem. Jaunais automobilis būs ne eksperimentāls, ne koncepts, bet gan jau no rasējamā dēļa taisīts kā sērijveida automobilis.

Pagaidām "Rolls-Royce" detalizētāku informāciju par gaidāmā elektromobiļa tehniskajiem risinājumiem neatklāj. Autoražotājs publicējis vien četras fotogrāfijas ar maskētu prototipu. Pēc provizoriskas informācijas, elektromobiļa tehnoloģijas "Rolls-Royce" aizgūs no sava mātesuzņēmuma BMW, kas gatavo "iX" modeļa sportisko modifikāciju "M60" un luksusa elektromobili "i7". Tāpat nozarē mēļo, ka "Rolls-Royce" eleketromobilis iegūs 100 kWh akumulatoru un ar pilnu uzlādi spēs nobraukt vairāk nekā 500 kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!