Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Rolls-Royce" šodien prezentējusi savu jaunāko modeli – kabrioletu "Dawn". Britu autoražotājs uzsver, ka šis kabriolets ir unikāls modelis – tas neesot "izgatavots uz "Wraith" kupejas bāzes" un ar kupeju kopīgi virsbūves paneļi ir tikai 20 procenti.

"Rolls-Royce Dawn" kabrioletam ir elektriski savāžams auduma jumts, kuram pacelšanas un nolaišanas mehānisms esot bez skaņas. Turklāt šis process paveicams 22 sekundēs, arī braucot ātrumā līdz 50 km/h.

Britu kabriolets aprīkots ar jaunu audio sistēmu ar 16 individuāli noregulētiem skaļruņiem. Salonā ir mikrofons, kas monitorē trokšņus salonā, pēc kā audio sistēma patstāvīgi adaptē mūzikas tonalitāti un skaļumu.

"Rolls-Royce Dawn" kabrioletam ir multimediju sistēma, kuru var kontrolēt ar speciālu sviru, kurai ir arī skārienjutīga virsma. Tā spēj atpazīt ar pirkstu rakstītus ne tikai latīņu burtus, bet arī arābu un ķīniešu alfabēta simbolus.

Četrvietīgais automobilis aprīkots ar 6,6 litru V12 biturbo motoru, kas attīsta 563 zirgspēku jaudu un 780 ņūtonmetru griezes momentu (pieejams jau no 1500 apgr./min). Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko "ZF" pārnesumkārbu.

"Rolls-Royce Dawn" ir aprīkots ar dažādām mūsdienīgām tehnoloģijām – aktīvo kruīza kontroles sistēmu, adaptīvajiem priekšējiem lukturiem un navigācijas sistēma ar 10,25 collu ekrānu. Tāpat kabrioletam ir projekcijas ekrāns uz priekšējā vējstikla un gājēju atpazīšanas sistēma.

Pagaidām autoražotājs neatklāj, kad "Rolls-Royce Dawn" nonāks tirdzniecībā un cik tas maksās. Pēc provizoriskas informācijas, pārdošanā jaunais kabriolets nonāks 2016. gadā un maksās no aptuveni 380 tūkstošiem eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!