Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Rolls-Royce" oficiāli atklājusi markas vēsturē visjaudīgāko un visdinamiskāko modeli – "Wraith" kupeju. Automobilis parādīts pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Rolls-Royce Wraith" izgatavots uz "Ghost" sedana bāzes. Kupeja ir par 13 centimetriem īsāka un par 4,3 centimetriem zemāka nekā sedans. Īsāka kļuvusi arī riteņu garenbāze, bet automobiļa svars ir par 200 kg mazāks. 5,27 metrus garā "Wraith" kupeja sver 2,3 tonnas.

Kupejas balstiekārtai ir sportiskāks regulējums, tādējādi samazinot virsbūves sānsveres, braucot līkumā. Arī stūres sistēmai esot citāds regulējums, kas pielāgots azartiskākai braukšanai. Tāpat spēkrats ieguvis spēcīgākas bremzes.

"Rolls-Royce Wraith" kupeja aprīkota ar jau pazīstamo 6,6-litru V12 dzinēju, tomēr atšķirībā no sedana tā jauda palielināta līdz 633 zirgspēkiem (+70 ZS), bet griezes moments – līdz 800 ņūtonmetriem (+20 Nm). Līdz 100 km/h markas vēsturē visdinamiskākais modelis paātrinās 4,6 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniskie ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "ZF", turklāt tās elektroniskā vadība ir sajūgta ar navigācijas sistēmu, tādējādi ļaujot laicīgi izvēlēties transmisijas pārnesumu atbilstoši ceļa apstākļiem. Piemēram, pirms virāžas vai tās laikā pārnesumkārba pastāvīgi uzturēs augstāku pārnesumu.

Kā jau luksusa automobilis, tas ir ļoti bagātīgi aprīkojams. "Rolls-Royce Wraith" pieejams ar 18 skaļruņu, 1300 vatu jaudīgu audio sistēmu, 20 GB cieto disku, aktīvo kruīza kontroli, video novērošanas sistēmu pa virsbūves perimetru, projekcijas ekrānu, adaptīvajiem priekšējiem lukturiem, nakts redzamības sistēmu, kā arī 1340 diodēm griestu apšuvumā, kas imitē zvaigžņotas debesis.

Tirdzniecībā "Rolls-Royce Wraith" nonāks rudenī un maksās no 245 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!