Foto: Publicitātes foto

Kompānija "SEAT" pašlaik notiekošajā Barselonas autoizstādē prezentējis atjaunināto "Ibiza" un "Alhambra" modeli.

No līdzšinējās versijas "Ibiza" vizuāli atšķiras ar nedaudz modernizētu eksterjeru un pilnībā jaunu interjeru. Vēl atjauninātais mazauto ieguvis priekšējos lukturus ar diodēm, jauna dizaina 16 un 17 collu riteņu diskus, kā arī papildus virsbūves krāsas toņus – pelēko "Moonstone Grey" un sarkano "Chilli Red".

"SEAT Ibiza" interjerā tagad tiekot izmantoti vēl kvalitatīvāki materiāli, apgalvo autoražotājs. Tāpat mainīts centrālās konsoles dizains, multimediju sistēma ieguvusi "MirrorLink" funkciju, bet par papildus samaksu klients var interjeru izrotāt ar kontrastējošas krāsas dekoratīvajiem paneļiem.

Tāpat spāņu autoražotāja inženieri norāda, ka balstiekārtā mainīti amortizatori, atsperes un šķērsstabilizatori, lai nodrošinātu komfortablāku automobiļa gaitu. Hidraulisko stūres pastiprinātāju nomainījis elektriskais ar mainīgu pretestību. Bet papildus aprīkojumā tagad būs pieejama arī adaptīvā balstiekārta ar diviem darbības režīmiem – komforta un sporta.

"SEAT Ibiza" būs pieejama ar trim viena litra trīscilindru motoriem – atmosfērisko (75 ZS) un diviem turbopūtes, kas atkarībā no versijas attīsta 90 vai 110 ZS. Tāpat automobilim pieejams 150 ZS jaudīgais 1,4 litru turbomotors, kas atslēdz divus cilindrus vienmērīgas slodzes gadījumā degvielas taupīšanas nolūkos. No dīzeļmotoriem pieejami trīscilindru agregāti ar 75, 90 un 105 ZS.

Tirdzniecībā Eiropā modernizētais "SEAT Ibiza" nonāks rudenī.

Vēl šajā izstādē "SEAT" prezentēja arī atjaunināto "Alhambra" modeli, kuram nedaudz modernizēts dizains un uzstādīti aizmugurējie diožu lukturi. Interjerā pircējiem tiks piedāvāti jauni apdares materiāli un to krāsu variācijas, kā arī dažādas jaunas elektroniskās ierīces.

Modernizētā "SEAT Alhambra" spēka agregātu piedāvājums ir praktiski pilnībā atjaunināts. Visas šī modeļa versijas atbildīs stingrajām "Euro 6" ekoloģiskajām normām. Un turbomotori ar degvielas tiešo iesmidzināšanas sistēmu būs vidēji par 15% taupīgāki nekā līdzšinējie.

Vēl viens jauninājums spāņu minivenam ir adaptīvās balstiekārtas opcija. Tāpat komfortu paaugstinās sēdekļi ar masāžas funkciju.

"SEAT Alhambra" būs pieejams ar 115 līdz 184 zirgspēku jaudīgiem dīzeļmotoriem, kā arī 150 līdz 220 ZS jaudīgiem benzīna agregātiem. Modifikācija ar 150 ZS dīzeļdzinēju būs pieejama arī versijā ar visu riteņu piedziņu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!