Foto: Publicitātes foto
Kompānija "SEAT" aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Vīnes autoizstādē prezentējusi savu pirmo automobili ar pilnpiedziņas sistēmu "4Drive". Tirgū pirmais šādas riteņu piedziņas modelis būs universālis "Leon ST".
"SEAT Leon ST 4Drive" būs pieejams ar kādu no diviem dīzeļdzinējiem – ar 105 zirgspēku (250 Nm) jaudīgo 1,6 litru motoru vai 150 ZS (320 Nm) jaudīgo divlitru agregātu. Pirmajā gadījumā tas, pēc ražotāja datiem, patērēs vidēji 4,5 litrus dīzeļa uz 100 km, bet otrajā – 4,8 litrus. Šie dīzeļdzinēji jau standartā būs aprīkoti ar "Start&Stop" sistēmu un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

"4Drive" pilnpiedziņas sistēmā izmantots piektās paaudzes "Haldex" daudzdisku viskosajūgs ar elektronisko vadību. Turklāt pilnpiedziņas universālim būs aprīkots ar elektronisko sistēmu, kas imitē starpasu diferenciāļa darbību uz priekšējās un aizmugurējās riteņu ass.

Tirdzniecībā "4Drive" modifikācijas universālis nonāks aprīlī.

Atgādinām, ka šis būs pirmais pilnpiedziņas "SEAT" automobilis pēc daudzu gadu pārtraukuma. Līdz šim pēdējais bija 1999. gadā prezentētais 180 zirgspēku jaudīgais "SEAT Leon 1.8 4x4".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!