Foto: Publicitātes foto

Spāņu autoražotājs SEAT prezentējis savu lielāko apvidus automobili "Tarraco". Tas nosaukts par godu Vidusjūras pilsētas Taragonai, kas ir vēsturisks un kultūras centrs. Par "Tarraco" nosaukumu nobalsoja vairāk nekā 140 000 entuziastu, kas piedalījās SEAT izsludinātajā konkursā.

Jaunākais transportlīdzeklis, kas projektēts un izstrādāts SEAT telpās Martorellā (Barselonā) un ražots Volfsburgā (Vācijā), iezīmē trešo modeli uzņēmuma apvidus automobiļu piedāvājumā un sniedz ieskatu jaunajā SEAT modeļu dizainā. "Tarraco" piesaistīs uzņēmumam jaunus klientus, uzlabos zīmola tēlu un būtiski ietekmēs peļņu. Tas kļūs par zīmola jauno flagmani.

4,75 metrus garais "Tarraco" atrodas SEAT automašīnu pozicionējuma augšgalā kā "Ateca" un "Arona" lielākais brālis, un apvieno mūsdienīgas tehnoloģijas, dinamiku, praktiskumu un funkcionalitāti ar elegantu un progresīvu dizainu.

Jaunā automašīna ietver galvenos SEAT automašīnu elementus: dizainu un funkcionalitāti, sportiskumu un komfortu, tehnoloģijas un emocijas, kā arī formu, kas piestāv plašam dzīvesveidu klāstam.

Jaunais "SEAT Tarraco" ir paredzēts braucējiem, kuriem ir nepieciešamas piecu vai septiņu sēdvietu iespēja, augstākas braukšanas pozīcijas praktiskums, kā arī tiem, kurus uztrauc transportlīdzekļa izskats un kuri novērtē "Tarraco" līdzsvaru starp pārliecību un eleganci. Un šis līdzsvars tiek saglabāts abos apdares līmeņos – "Style" un "Xcellence".

Automobilim pieejami divi benzīna varianti: četrcilindru 1,5 litru TSI, kas attīsta 150 ZS un ir sajūgts ar sešu ātrumu manuālo pārnesumkārbu, un divlitru (190 ZS) ar septiņu ātrumu DSG pārnesumkārbu. Ir divi dīzeļmotoru varianti, abi divlitru TDI ar 150 un 190 ZS. Atkarībā no izvēlētās modifikācijas automobilim ir priekšējā vai visu riteņu piedziņa.

Tā kā mūsu pasaule kļūst aizvien digitalizētāka, "Tarraco" salonā tiek piedāvātas 10,25" ekrāns, nodrošinot autovadītājam svarīgāko informāciju, un 8" liels, nolaižams HMI ekrāns, kur pasažieri var piekļūt SEAT savienojumu iespēju komplektam. Visbeidzot, runājot par informācijas plūsmas sistēmām, "Tarraco" būs pirmais "SEAT" modelis, kas ietvers žestu vadības funkcijas (aprīkojot ar astoņu collu ekrāna "Navigation Plus").

"SEAT Tarraco" pirmspārdošana sāksies decembrī, portālu "Delfi" informēja markas oficālais izplatītājs "Autobrava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!