Foto: Publicitātes foto

Spāņu auto marka SEAT, kas ietilpst "Volkswagen" (VW) grupā, prezentējusi savu pirmo sērijveida elektromobili "Mii electric". Tāpat kā nesen prezentētais "Škoda Citigoe iV", tas ir izstrādāts uz "VW e-up!" bāzes un spēj bez atkārtotas akumulatoru uzlādes nobraukt līdz 260 kilometru distanci.

"SEAT Mii electric" spēka agregāts ir tieši tāds pats kā "Škoda Citigoe iV". Elektromotors ir uzstādīts uz priekšējās riteņu ass un attīsta 83 zirgspēku jaudu (210 Nm). Akumulatora komplekta ietilpība ir 36,8 kWh. Akumulators vadības sistēma atbalsta uzlādi ar līdz pat 40 kW, kas ļauj no pilnībā tukša līdz 80% litija jonu akumulatoru uzlādēt tieši stundas laikā.

Autoražotājs norāda, ka bez atkārtotas akumulatoru uzlādes ar "SEAT Mii electric" varēs nobraukt līdz 260 km distanci, kas ir par pieciem kilometriem mazāk nekā analoģiskam "Škoda" elektromobilim.

No vietas līdz 50 km/h spāņu elektromobilis paātrinās 3,9 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 130 km/h.

"SEAT Mii electric" tiek pozicinēts kā privātpersonām, tā arī korporatīvajiem klientiem. Galvenie tā noieta tirgi plānoti Rietumeiropā un Skandināvijā, kur iegādāties šo elektromobili varēs, sākot ar septembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!