Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" publicējusi detalizētāku informāciju par jaunās paaudzes "Octavia" modelim pieejamajiem dzinējiem. Plašākai sabiedrībai automobilis tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē, drīz pēc kā tas nonāks arī tirdzniecībā.

Jaunā "Škoda Octavia" pircēju izvēlei tiks piedāvāti četri benzīna un četri dīzeļa dzinēji. Bāzes versijā automobilis iegūs 1,2-litru turbopūtes benzīna agregātu, kas atkarībā no versijas attīsta 86 vai 105 zirgspēku jaudu. Tāpat pieejami 1,4- un 1,8-litru turbopūtes motori ar attiecīgi 140 un 180 zirgspēku jaudu.

No dīzeļdzinējiem pieejams 1,6- un divu litru agregāti, kas atkarībā no versijas attīsta 90 ZS (250 Nm), 105 ZS (250 Nm), 110 ZS (250 Nm) un 150 ZS (320 Nm).

Atkarībā no versijas dzinēji sajūdzami ar piecu vai sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu vai arī septiņpakāpju sekvenciālo "DSG" transmisiju. Visi motori aprīkoti ar "Start&Stop" un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

Jau rakstījām, ka jaunā, trešās paaudzes "Škoda Octavia" izgatavota uz "Volkswagen" koncerna jaunās "MQB" modulārās platformas, kas, neskatoties uz pieaugušajiem gabarītiem, ļāvis automobiļa masu salīdzinājumā ar priekšteci samazināt par 102 kilogramiem.

Jauno "Škoda Octavia" modeli varēs diezgan bagātīgi aprīkot – tam būs pieejama adaptīvā kruīza kontrole, multimediju sistēma ar astoņu collu ekrānu un pat 750 vatu "Canton" audio sistēma ar zemfrekvenču skaļruni.

Tāpat "Škoda" atklājusi, ka vēlāk gaidāma arī modeļa sportiskā versija "RS", kā arī pilnpiedziņas modifikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!