Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" ceturtdienas vakarā, 1. septembrī, Berlīnē oficiāli prezentējusi jauno apvidus automobili "Kodiaq", kā fotoattēli internetā bija nonākuši jau dienas sākumā.

Lai arī "Kodiaq" ir tikai 40 milimetru garāks (4,7 m) par "Octavia" modeli, tam ir daudz plašāks interjers. Arī bagāžas nodalījumu "Škoda" pozicionē kā ietilpīgāko savā segmentā – 720 litru, bet nolaistu atzveltņu gadījumā tas sasniedz 2065 l, ļaujot pārvadāt līdz pat 2,8 metrus garus priekšmetus.

Sākotnēji klientu izvēlei tiks piedāvāti divi dīzeļdzinēji un trīs benzīna motori, kuru jauda ir no 125 līdz 190 zirgspēkiem. Ar 150 ZS jaudīgo divlitru dīzeļdzinēju septiņvietīgā apvidnieka vidējo degvielas patēriņu autoražotājs sola piecu litru apmērā uz 100 km.

No transmisijām pieejama sešpakāpju manuālā vai sešu vai septiņu pakāpju automātiskā DSG. Standartā "Škoda Kodiaq" ir ar priekšējo riteņu piedziņu, bet pilnpiedziņa ir par papildu samaksu, izņemot versiju.

Pircējiem tiks piedāvāti trīs komplektāciju līmeņi. No papildu aprīkojuma pieejams astoņu collu skārienjutīgais multimediju sistēmas ekrāns (standartā tiek piedāvāts 6,5 collu) ar "Apple CarPlay", "Android Auto" un "MirrorLink" atbalstu, apsildāms stūresrats, trīsjoslu klimata kontroles sistēma, adaptīvā kruīza kontroles sistēma utt.

Protams, nekur neizpaliek "Škoda" sauklim atbilstošās "vienkārši gudrās" lietiņas – lietussargi priekšējās durvīs (gluži kā "Rolls-Royce"), ledus skrāpis aiz degvielas tvertnes vāciņa un izbīdāmie plastmasas aizsargi, lai ar durvīm neiebuktētu blakus stāvošo transportlīdzekli.

Tirdzniecībā Latvijā jaunais "Škoda Kodiaq" nonāks nākamā gada pavasarī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!