Foto: Publicitātes foto

Čehu autoražotājs "Škoda" oficiāli atklājis savu vismazāko apvidus automobili "Kamiq". Mazajam apvidus automobilim ir "divstāvīgi" priekšējie lukturi un "dinamiskie" pagriezienu rādītāji, kas pirmo reizi tiek pielietots šīs markas modeļos.

"Škoda Kamiq" dizains ieturēts pērn prezentētā "Škoda Vision X" koncepta stilā. Čehu markas mazākā apvidnieka kopgarums ir 4,2 metri, kas gabarītos ir salīdzināms ar jau pazīstamo "Volkswagen T-Roc".

Bagāžas nodalījuma tilpums ir 400 litru, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1395 l. Par papildu samaksu var iegūt opciju, kas ļauj nolaist arī priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltni un tad bagāžniekā var ievietot līdz pat 2,5 metrus garus priekšmetus, piemēram, sērfinga dēli.

"Škoda Kamiq" aprīkojumā pieejams elektriski apsildāmais stūresrats un vējstikls. Tāpat pieejami lietussargi durvīs, gluži kā "Rolls-Royce". Mērinstrumentu paneli var iegādāties viscaur digitālu – "Virtual Cockpit" ar 10,25 collu ekrānu. Multimediju sistēmas ekrānam ir 9,2 collu diagonāle.

Čehu mazajam apvidniekam pieejami viena līdz pusotra litra benzīna dzinēji ar 95 līdz 150 zirgspēku jaudu, kā arī 1,6 litru dīzeļmotors ar 115 ZS. Visu spēka agregātu gadījumā ir "Start&Stop" sistēma, bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma un atbilstība "Euro 6d" ekoloģiskajam standartam. Motori sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju automātisko DSG pārnesumkārbu.

Tirdzniecībā Eiropā "Škoda Kamiq" nonāks rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!