Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" oficiāli paziņojusi, ka tās sērijveida apvidus automobili sauks "Kodiaq". Šāds vārds septiņvietīgajam apvidniekam izvēlēts par godu Kadjakas lāčiem, kas dzīvo uz vienas no Aļaskas salām, un tā izruna ir aizgūta no pamatiedzīvotāju valodas. Oficiāli jaunais modelis tiks prezentēts rudenī, bet tirdzniecībā Latvijā nonāks 2017. gada pavasarī.

Iepriekš mediji pieļāva, ka "Škoda" lielo apvidus automobili sauks "Snowman" (sniega cilvēks – pēc analoģijas ar "Škoda" kompakto apvidnieku "Yeti"). Tomēr 2015. gada decembrī vācu "Auto Bild" vēstīja, ka, pēc viņu rīcībā esošās informācijas, "Škoda" modelis iegūšot "Kodiak" nosaukumu, un tagad šī informācija ir apstiprināta arī oficiāli.

Kādēļ tad "k" burts nosaukuma beigās aizstāts ar "q"? Salas pamatiedzīvotāji aleuti šos lāčus sauc "Taq uka 'aq" un burts "q" vārda galotnē ir raksturīgs aleutu dzīvnieku nosaukumiem. Iekļaujot šo burtu jaunā apvidnieka nosaukumā, "Škoda" apstiprina savu respektu pret aleutu valodu. Vienlaikus burts "q" veido atšķirīgu nosaukumu jaunajam, unikālajam "Škoda" modelim.

Tāpat "Škoda" apstiprinājusi arī citu iepriekš izskanējušo informāciju – "Kodiaq" kopgarums būs 4,7 metri un tajā būs sēdvietas septiņiem pasažieriem.

Lai arī "Škoda" norāda, ka "Kodiaq" oficiāli tiks prezentēts "gada otrajā pusē", visticamāk, tas oktobrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Atgādinām, ka martā notikušajā Ženēvas autoizstādē "Škoda" prezentēja lielā apvidus automobiļa prototipu "VisionS".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!