Foto: Publicitātes foto

Vēl 2020. gadā elektroierīču ražotājs "Sony" apgalvoja, ka neplāno ražot automboiļus. Tomēr pašlaik notiekošajā patērētāju elektronikas starptautiskajā izstādē "CES-2022" japāņu ražotājs prezentējis ne tikai savu otro konceptuālo elektromobili, bet arī paziņojis par automobiļu ražošanas nodaļas "Sony Mobility" izveidi, kas nodarbosies ar sērijveida automobiļu radīšanu.

Jaunākais "Sony" konceptuālais automobilis "Vision-S 02" ir septiņvietīgs 4,9 metrus garš apvidus automobilis, kas ieturēts pirms diviem gadiem prezentētā "Vision-S 01" prototipa stilā. Ņemot vērā tā gabarītus, šāds modelis būtu pa vidu starp "Tesla Model Y" un "Model X".

"Sony Vision-S 02" pagaidām ir konceptuāls statuss un tā nonākšana sērijveida ražošanā pagaidām nav apstiprināta. Tomēr jau kļuvis zināms, ka jaunā mobilitātes nodaļa "Sony Mobility" uzsāks sērijveida automobiļu izstrādi jau šī gada pavasarī. "Sony" jau ir izveidojis savu firmas dizainu, jo "Vision-S 01" un "Vision S-02" ir ieturēti līdzīga stilā.

Jaunais "Sony Vision-S 02" prototips ir aprīkots ar diviem elektromotoriem – pa vienam uz katras no riteņu asīm. Katrs no tiem attīsta 272 zirgspēku (200 kW) jaudu, ļaujot automobilim līdz 100 km/h paātrināties aptuveni piecās sekundēs un maksimāli sasniegt 180 km/h.

Pēc provizoriskas informācijas, septiņvietīgais "Sony" apvidnieks ir izstrādāts uz tās pašas austriešu kompānijas "Magna Steyr" platformas, kas bija arī četrvietīgā "Vision-S 01" pamatā un kas tika prezentēts vēl 2020. gadā. Abi elektroauto modeļi ir aprīkoti ar progresīvu autopilota sistēmu, kas izmanto dažādus sensorus, radarus un videokameras, lai orientētos vidē.

Pagaidām "Sony" abus "Vision-S 01" un "Vision-S 02" konceptus pozicionē kā "tehnoloģiju skatlogu", tomēr tas neizslēdz tamlīdzīgu automobiļu nonākšanu arī sērijveida ražošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!