Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis S-klases kupejas sportisko modifikāciju "63 AMG". Automobilis aprīkots ar tādu pašu V8 motoru kā analoģiskā S-klases sedana sportiskā versija.

"Mercedes-Benz S63 AMG Coupe" 5,5 litru V8 biturbo motors attīsta 585 zirgspēku jaudu un 900 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "AMG Speedshift".

No vietas līdz 100 km/h greznā kupeja paātrinās 4,3 sekundēs, bet versijā ar pilnpiedziņu – 3,9 sekundēs. Tomēr abos gadījumos maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 kmh atzīmes. Salīdzinājumam: "S63 AMG" sedans iepriekšminēto disciplīnu abu piedziņu variantos veic par 0,1 sekundi lēnāk.

"4Matic" pilnpiedziņas sistēma S-klases kupejai pieejama par papildus samaksu. Tā vilkmi starp riteņu asīm sadala proporcijā 33:67 par labu aizmugurējiem riteņiem. Automobilim ar pilnpiedziņu ir arī "Airmatic" pneimatiskā balstiekārta. Savukārt aizmugurējo riteņu piedziņas modifikācijā tam ir "Magic Body Control" balstiekārta, kas atkarībā no ceļa seguma pastāvīgi maina amortizatoru cietības pakāpi.

Sportiskā S-klases sportiskā kupeja ir par 65 kilogramiem vieglāka nekā tās priekštecis "CL63 AMG". Svara samazinājumu izdevies panākt, konstrukcijā plašāk izmantojot alumīniju un standarta akumulatoru aizstājot ar litija jonu baterijām.

Plašākai sabiedrībai "Mercedes-Benz S63 AMG Coupe" pirmo reizi tiks parādīts aprīlī notiekošajā Ņujorkas autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!