Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Suzuki" izstrādājusi mazā "Alto" modeļa sportisko modifikāciju "Turbo RS". Neskatoties uz pretenciozo nosaukumu un agresīvāku veidolu, "sportiskā" auto motors attīsta tikai 64 zirgspēkus.

"Suzuki Alta Turbo RS" aprīkots ar 0,66 liru trīscilindru benzīna motoru, kas automobilim piešķir, kā norāda pats ražotājs, "jūtamu paātrinājumu". Dzinējs attīsta 64 zirgspēku jaudu un 98 ņūtonmetru griezes momentu (pie 3000 apgr./min).

Tik jaudīgu motoru "Suzuki" inženieriem izdevies izgatavot, pateicoties turbopūtei un uzlabotajai ieplūdes sistēmai. Motors sajūgts ar piecpakāpju robotizēto (hidrauliskā sajūga) pārnesumkārbu ar pārslēgšanās taustiņiem aiz stūresrata.

Neskatoties uz "jūtamo paātrinājumu", sportiskais "Suzuki" ir arī ļoti ekonomisks. Pēc ražotāja norādītajiem datiem, tas vidēji patērē 3,9 litrus benzīna uz 100 km, kam jāpateicas arī motora "Start&Stop" sistēmai.

Automobilis būs pieejams kā ar priekšējo, tā arī visu riteņu piedziņu. Pirmajā gadījumā hečbeka pašmasa ir 670 kilogramu, bet otrajā – 720 kg.

"Suzuki" norāda, ka sportiskās modifikācijas virsbūves stingrība salīdzinājumā ar standarta modeli uzlabota par pieciem procentiem. Vēl šim hečbekam ir sportiskāka regulējuma balstiekārta, spēcīgākas bremzes un sportiskam braukšanas stilam piemērotāki sēdekļi.

Diemžēl "Suzuki Alto Turbo RS" būs nopērkams tikai Japānas tirgū. Sportiskā hečbeka cena ir no 1,29 miljoniem jenu (10 028 eiro).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!