Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW prezentējusi konceptuālo automobili "Concept XM", kas demonstrē autoražotāja sportisko modeļu "M" sērijas nākotni – tas būs ne tikai pirmais hibrīda "M" modelis, bet arī pirmais "BMW M" nodaļas patstāvīgais modelis kopš 70. gadu "M1". Tamlīdzīgs "BMW XM" sērijveida ražošanā nonāks jau nākamgad, un ar to vācu autoražotājs svinēs "BMW M" nodaļas un "BMW M1" modeļa 50 gadu jubileju.

"BMW Concept XM" demonstrē ne tikai šī autoražotāja tehnoloģisko nākotni, bet arī jauno dizaina valodu. Tā joprojām saglabā milzīgās "nāsis" automobiļa priekšdaļā, bet ievieš arī īpaši šaurus un "divstāvīgus" priekšējos lukturus.

Interjerā digitālais mērinstrumentu panelis ir apvienots multimediju sistēmu vienotā "BMW Curved Display" ekrānā ar jaunākās paaudzes "iDrive" operētājsistēmu, līdzīgi kā jaunajā "iX" elektromobilī.

"BMW Concept XM" ir aprīkots ar hidbrīda sistēmu "M Hybrid", kas apvieno V8 benzīna turbopūtes dzinēju, kas kopā ar elektromotoru attīsta 750 zirgspēku jaudu un 1000 ņūtonmetru griezes momentu – tas ir par 115 ZS vairāk nekā īpaši sportiskajam "BMW M5 CS".

Tikai ar elektroenerģiju hibrīda "BMW Concept XM" spējīgs nobraukt līdz 80 kilometru distanci. Citus tehniskos un dinamiskos raksturlielumus BMW pagaidām neatklāj.

"BMW Concept XM" sērijveida versija ražošanā nonāks 2022. gada beigās Spartanburgas rūpnīcā Dienvidkarolīnas štatā, ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!