Foto: Publicitātes foto

"Subaru" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējis "WRX Concept" prototipu. Kā norāda ražotājs, šis koncepts demonstrē nākamās paaudzes "WRX" modeli. Pagaidām "Subaru" neprecizē, kad tamlīdzīgs spēkrats varētu nonākt sērijveida ražošanā.

"Subaru WRX Concept" kopgarums ir 4,52 metri, tādējādi par esošo sērijveida "WRX" sedanu tas ir par sešiem centimetriem garāks. Arī riteņu garenbāze tam ir par 135 mm garāka, sasniedzot 2,76 metrus.

Prototips aprīkots ar turbopūtes dzinēju un pilnpiedziņas sistēmu, tomēr "Subaru" pagaidām neprecizē to tehniskos raksturlielumus. Pēc provizoriskas informācijas, sērijveida versijā divlitru turbomotors attīstīs vairāk nekā 300 ZS jaudu.

Tāpat japāņi skaidro, ka viņiem izdevies ievērojami samazināt koncepta virsbūves aerodinamisko pretestību, pateicoties īpašajam priekšējā bufera, radiatora dekoratīvā režģa un aizmugurējā difuzora risinājumam.

"Subaru WRX Concept" aprīkots ar 20 collu "BBS" riteņu diskiem un 245/40 izmēra "Dunlop" riepām.

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem "Subaru" paziņoja, ka plāno atdalīt "Impreza" saimi no tā sportiskajām modifikācijām "WRX" un "SRX STi". Šāds dalījums jau ir esošās paaudzes "Impreza" modelim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!