Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Suzuki" publicējusi pirmo attēlu un video ar jaunu kompaktās klases hečbeku "Baleno", kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē, bet tirdzniecībā Eiropā nonāks 2016. gadā.

Par šo piecdurvju hečbeku "Suzuki" pagaidām detalizētāku informāciju neatklāj. Zināms vien tas, ka "Baleno" ir sērijveida versija šopavasar Ženēvā prezentētajam prototipam "IK-2". Konceptuālais automobilis, kas tika izgatavots uz jaunas platformas, ir četrus metrus garš, bet tā riteņu garenbāze ir 2520 mm.

"Suzuki IK-2" tika aprīkots ar viena litra benzīna turbomotoru. Japāņu autoražotājs norāda, ka sērijveida automobilim būšot "pieklājīgi" dinamiskie raksturlielumi un laba degvielas ekonomija.

Tāpat tiek mēļots, ka "Suzuki Baleno" būšot ar hibrīda spēka agregātu, tomēr par to detalizētākas informācijas pagaidām nav.

2014. gadā "Suzuki" informēja, ka plāno izlaist divus jaunus modeļus katru gadu. Līdz 2017. gadam "Suzuki" piedāvājumā vēl būšot divi sedani, kā arī divi mazi apvidus automobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!