Foto: Publicitātes foto

Taivānas kompānija "Thunder Power" pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējusi elektrisku sedanu, kas konkurēšot ar "Tesla Model S".

Taivānieši pagaidām neatklāj gaidāmā elektromobiļa nosaukumu, tomēr atklāj, ka elektriskajam sedans sver aptuveni divas tonnas. Tas būšot pieejams divās versijās – ar 308 vai 408 zirgspēku jaudīgu elektromotru. Jaudīgākā versija līdz 100 km/h paātrināšoties mazāk nekā piecās sekundēs un maksimāli sasniegšot 250 km/h.

Abas elektromobiļa modifikācijas aprīkots ar 125 kilovatstundu akumulatoriem, kas esot lētāki, vieglāki un ilgmūžīgāki nekā vairums šobrīd elektromobiļos izmantoto akumulatoru. Ar vienu uzlādi taivāniešu elektromobilis spēšot nobraukt līdz 650 km distanci. Autoražotājs apgalvo, ka ar 30 minūšu uzlādi pietikšot līdz 300 km nobraukšanai.

Tāpat "Thunder Power" ir sagatavojis šī elektromobiļa sporta versiju "Race", par kuru detalizētāka informācija netiek atklāta.

"Thunder Power" elektromobiļi tiks ražoti Ķīnā. Tāpat taivānieši plāno šo modeli ražot arī Eiropā, kur tas tirdzniecībā nonāks 2017. gadā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!