Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija "Tesla Motors" prezentējusi sava jaunāko modeli, kas kļūs par vispieejamāko šī autoražotāja piedāvājumā. Jau standartā "Tesla Model 3" elektriskais sedans būs aprīkots ar autopilota sistēmu.

"Tesla Model 3" modeļa prezentācija notika speciālā pasākumā Kalifornijā. "Tesla Motors" vadītājs Elons Masks paziņoja, ka uz šo automobili jau ir pieteikušies 115 tūkstoši interesentu, no kuriem katrs iemaksājis tūkstoš dolāru drošības naudu.

Bāzes versijā "Tesla Model 3" maksās 35 tūkstošus dolāru (31 300 eiro), kamēr dārgākajās versijās – no 50 līdz 60 tūkstošiem dolāru (45 līdz 54 tūkstošus eiro).

Lai arī "Tesla Motors" pagaidām nav precizējusi, uz kādas šasijas izstrādāts jaunais modelis, tomēr ārvalstu mediji lēš, ka tā pamatā ir principiāli jauna platforma un autoražotājs nolēmis neizmantot modernizētu "Model S" bāzi.

"Tesla Model 3" salonā var sasēsties pieci pasažieri. Lai arī elektromobilis vēl nav pilnībā pabeigts un autoražotājs joprojām veic dažādus tā izmēģinājumus, "Tesla Motors" sola, ka tas būs visdrošākais automobilis savā klasē un "iegūs piecas zvaigznes drošībā jebkurā no kategorijām" ASV Nacionālās ceļu satiksmes drošības administrācijas (NHTSA) pārbaudījumos.

Bāzes versijā "Tesla Model 3" no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) spēs paātrināties mazāk nekā sešās sekundēs. Tiek pieļauts, ka dārgākajā versijā elektromobilis šo pašu disciplīnu paveiks ne ilgāk kā četrās sekundēs. Bez atkārtotas uzlādes ar "Tesla Model 3" varēs nobraukt 350 līdz 400 kilometru distanci.

Jau standarta aprīkojumā "Tesla Model 3" ir panorāmas stikla jumts, autopilota sistēma un dažādas elektroniskās aktīvās drošības sistēmas.

Sērijveida ražošanā "Tesla Model 3" nonāks tikai nākamā gada beigās. "Tesla Motors" uzskata, ka šis jaunais un cenā samērā pieejamais elektromobilis ļaus kompānijai ikgadējo realizāciju palielināt līdz pusmiljonam vienību.

Tesla Unveils Model 3 from Tesla Motors on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!