Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Toyota" pašlaik Lasvegasā notiekošajā elektronikas izstādē CES prezentējusi konceptuālu automobili ar mākslīgo intelektu. "Toyota Concept-i" prototipam ir ne tikai bezpilota vadības sistēma, bet arī spēja pielāgoties autovadītājam un pasažieriem.

"Toyota Concept-i" automobilī ir "Yui" sistēma, kura ir apveltīta ar mākslīgo intelektu un vada praktiski visas spēkrata funkcijas. Piemēram, "Yui" spēj atpazīt cilvēku un iepriekš sagatavot salona apgaismojumu un dažādus citus regulējumus atbilstoši šī autovadītāja līdzšinējām preferencēm. Tāpat mākslīgais intelekts spēj atpazīt autovadītāja un pasažieru emocijas (pēc sejas izteiksmes un balss tembra) un analizēt viņu labsajūtu.

Tāpat "Yui" rūpējas par braucēju drošību, pastāvīgi analizējot situāciju uz ceļa. Ja bīstamā situācijā "Yui" uzskata, ka autovadītājs rīkojas nepareizi, tad bezpilota sistēma var pārņemt spēkrata vadību un novērst avārijas draudus. Tāpat ar diožu gaismām "Toyota Concept-i" informē citus autovadītājus, vai konkrētais spēkrats brauc autopilota vai manuālajā režīmā.

"Toyota Concept-i" veidols tika izstrādāts šī Japānas autoražotāja dizaina centrā Kalifornijā, kamēr mākslīgo intelektu radījusi "Toyota Innovation Hub" nodaļa Sanfrancisko. Par citiem "Toyota Concept-i" tehniskajiem risinājumiem autoražotājs pagaidām informāciju neatklāj.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!