Foto: Publicitātes foto

"Toyota" lielākajam hibrīda elektriskajam apvidniekam "Highlander" ir modernizēts dizains un ieviestas jaunas tehnoloģijas, kas nodrošina savienojamību, kā arī vairākas attālināti vadāmas funkcijas.

"Highlander", kas Rietumeiropā debitēja 2021. gadā, piedāvā ietilpīgu un elastīgi pielāgojamu septiņu sēdvietu salonu, kā arī viedas pilnpiedziņas (AWD-i) veiktspēju. Jaunums ir pēc izvēles pieejamā "Cypress Green" metāliskā krāsa, kontrasta punktu veido jaunie glancēti melnie 20 collu vieglmetāla diski, kā arī jaunas ādas sēdekļu krāsas – bēšā un okera.

"Highlander" ir vēl viens modelis, kurā ieviesta jaunā "Toyota Smart Connect" multivides sistēma. Tās darbību nodrošina 12,3 collu augstas izšķirtspējas skārienekrāns un papildu funkcionalitāte, tostarp uz mākoņdatiem balstīta navigāciju ar reāllaika informāciju par satiksmes apstākļiem. Mākoņnavigāciju var izmantot bez viedtālruņa pievienošanas un bez papildu datu izmaksām; jaunā "Highlander" standarta aprīkojumā ietilpst visaptverošs četru gadu mobilo datu līgums, kas ietver arī ērtus attālinātos sistēmas atjauninājumus.

"Executive" un "Premium" aprīkojuma modeļi ir aprīkoti ar "Toyota Smart Connect+" multivides sistēmu, kas ietver iebūvētu navigācijas sistēmu ar iespēju plānot maršrutus arī tad, kad nav pieejams savienojums ar datu mākoni. Tā nodrošina arī pilsētas karšu 3D atainojumu, ceļa zīmju atpazīšanu un informāciju par stacionāro fotoradaru atrašanās vietu.

Jaunās sistēmas nodrošina tālvadības funkcijas, tostarp durvju bloķēšanu un atbloķēšanu, kā arī avārijas gaismu ieslēgšanu, lai palīdzētu noteikt automašīnas atrašanās vietu autostāvvietā. Tās nodrošina bezvadu savienojumu ar viedtālruni, izmantojot "Apple CarPlay", un "Android Auto" sistēmu var izmantot, tālruni pieslēdzot ar kabeli. Visiem "Highlander" modeļiem tagad ir bezvadu uzlādes paliktnis, kas izvietots uz priekšējās konsoles.

Tāpat ieviests jauns 12,3 collu digitālais ekrāns un pilnībā pārveidots instrumentu panelis, kas nodrošina viegli nolasāmu informāciju. Displejs rada trīsdimensiju ieliektas mērierīču kopas efektu, kuras grafiku var pielāgot atbilstoši vadītāja vēlmēm, izvēloties vienu no četrām dizaina tēmām: "Casual", "Smart", "Tough" un "Sport".

2023. gada "Highlander" saglabāts 248 ZS hibrīda elektriskais spēka agregāts, kas ar 149 g/km CO2 emisiju (WLTP kombinētajā ciklā) piedāvā labāko masas un izmešu attiecību savā segmentā.

Jauno "Highlander" automašīnu piegādes klientiem sāksies 2023. gada pirmajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!