Foto: Publicitātes foto

Beidzot oficiāli apstiprinot daudzkārt izskanējušās baumas, uzņēmums "Toyota" ir paziņojis, ka daudz apspriestā un ilgi gaidītā 2020. gada "Supra" modeļa prezentācija notiks 2019. gada Ziemeļamerikas starptautiskajā autoizstādē (NAIAS), kas norisināsies Detroitā no 14. līdz 27. janvārim.

Lai arī populārā un automīļu iecienītā "Toyota" sportiskās klases flagmaņa "Supra" ražošana tika pārtraukta 2002. gadā, šogad notikušajā 88. Ženēvas autoizstādē tas atgriezās ar nosaukumu "GR Supra Racing Concept", demonstrējot "Toyota" apņemšanos atsākt "Supra" modeļa tirdzniecību.

Jaunais "Supra" prototips šogad ir bijis apskatāms jau vairākas reizes. Jūlijā "Supra" prototips pirmo reizi tika demonstrēts starptautiskai publikai Anglijā notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā. Oktobrī izstrādes procesa ietvaros "Supra" piedalījās VLN izturības čempionāta devītajā posmā Nirburgringā un sekmīgi sasniedza finišu.

Jaunākās paaudzes "Supra" veidots "Toyota Gazoo Racing" organizācijā, kas vada "Toyota" globālo autosporta programmu un attīsta ekskluzīvus, uz dinamiku orientētus "GR" modeļus, tai skaitā nesen klajā laisto "Yaris GRMN". Pateicoties "Gazoo Racing", "Toyota" ar "TS050 Hybrid" guva pirmo uzvaru Lemānas 24 stundu izturības sacīkstēs, kā arī veiksmīgi startē FIA Pasaules rallija čempionātā ar "Yaris WRC", kas guva divas uzvaras savā debijas sezonā 2017. gadā un jau vairākkārt finišējis labāko trijniekā arī šogad.

"Toyota" plāno uzsākt jaunās "Supra" tirdzniecību 2019. gada pirmajā pusē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!