Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Toyota" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "Supra" modeli. Jaunais automobilis izstrādāts uz kopīgas platformas ar jauno "BMW Z4" modeli, un ar tā izstrādi nodarbojusies japāņu autoražotāja sporta nodaļa "Gazoo Racing".

Piektās paaudzes "Toyota GR Supra" kopgarums ir 4,38 metri. Japāņu automobilis ir par diviem milimetriem garāks nekā, piemēram, "Porsche 718 Boxster" un par gandrīz 60 milimetriem garāks nekā "BMW Z4". Tāpat kā līdz šim, "Toyota GR Supra" ir aizmugurējo riteņu piedziņas automobilis un tajā ir tikai divas sēdvietas.

"Toyota GR Supra" ir aprīkots ar tādu pašu spēka agregātu, kā "BMW Z4" – tam ir trīslitru sešcilindru benzīna turbomotors ar 340 zirgspēku jaudu un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) sportiskā kupeja paātrinās 4,1 sekundē, kas to padara par visātrāko "Toyota" markas automobili. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h.

"Toyota GR Supra" spēkratam ir pašbloķējošais aizmugurējais diferenciālis un adaptīvā balstiekārta. Vēl automobilim ir diožu lukturi, JBL audio sistēma ar 12 skaļruņiem, multimediju sistēma ar 8,8 collu ekrānu, četrcilindru "Brembo" bremzes un 19 collu riteņu diski.

Jaunā "Toyota GR Supra" cena Eiropā būs aptuveni no 59 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!