Foto: Publicitātes foto

"Toyota" uzsākusi jaunā "Yaris Cross" ražošanu – kompaktais urbānā stila apvidnieks Eiropas tirgū nonāks augustā. Ir veikti ievērojami papildu ieguldījumi 400 miljonu eiro apmērā, lai rūpnīcā nodrošinātu divu modeļu izlaidi uz vienas ražošanas līnijas – ceturtās paaudzes "Toyota Yaris" un jaunā "Yaris Cross" –, ikgadējo "Toyota" Francijas rūpnīcas ražošanas jaudu palielinot līdz 300 000 automobiļu.

Modelis ir projektēts un izstrādāts atbilstoši Eiropas klientu vajadzībām SUV tirgus B segmentā, un paredzams, ka jaunā "Yaris Cross" spēka agregātu noietā dominēs zemu CO2 emisiju hibrīds, kas atbilst kompānijas plānam līdz 2025. gadam panākt 90% elektrificēto modifikāciju īpatsvaru savu automobiļu noietā.

"Yaris Cross" ir otrais modelis, kas izgatavots uz "Toyota" "GA-B" kompakto automobiļu platformas un astotais TNGA (Toyota New Global Architecture) modelis, kas ražots Eiropā. Šī modeļa ražošanas uzsākšana iezīmē arī turpmāku "Toyota" virzību ražošanas lokalizācijas stratēģijā.

""Yaris Cross" ieviešana ir svarīga, jo tā ne tikai palielina Toyota konkurētspēju, bet arī nostiprina mūsu stratēģiju ražošanas lokalizācijā un ražošanas jaudu palielināšanā, lai sasniegtu "Toyota" mērķi līdz 2025. gadam palielināt pārdošanas apjomus Eiropā līdz 1,5 miljoniem vienību," komentē Mārvins Kuks, "Toyota Motor Europe" viceprezidents.

"Toyota" vīzija ražošanas lokalizācijai Eiropā šogad ir paplašinājusies vēl vairāk, jo "Toyota Motor Manufacturing Poland" uzsākusi hibrīda elektrisko transmisiju un elektromotoru ražošanu, piegādājot 1,5 litru TNGA benzīna dzinēju un hibrīda spēka agregātu gan "Toyota Yaris", gan "Yaris Cross" vajadzībām.

"Toyota" ir investējusi arī "Toyota Motor Manufacturing Czech Republic" ražošanas jaudu palielināšanā un modernizācijā, lai šo rūpnīcu Čehijā sagatavotu "Yaris" ražošanai un apmierinātu pieaugušo pieprasījumu pēc "Eiropas Gada auto 2021" galvenā titula ieguvēja.

Jaunā "Yaris Cross" iepriekšpārdošana jau ir sākusies, un tā cena ir no 17 400 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!