Foto: Publicitātes foto

Uļjanovskas autorūpnīca (UAZ) patentējusi virkni jaunievedumu saviem automobiļiem. Viens no tiem ir inovācija Krievijas autobūvē – elektriskā stāvbremze, kura tiks uzstādīta "Patriot" modelī.

Patenta pieteikumu UAZ iesniedza vēl šī gada sākumā, tomēr oficiālu apstiprinājumu ieguva tikai 14. oktobrī. Visticamāk, jaunā opcija UAZ automobiļos nonāks nākamajā, 2020. gadā un pirmais no tiem būs "Patriot" apvidnieks.

UAZ automobiļiem būs pilnībā pārveidots centrālais tunelis – tajā būs gaisa difuzori un USB ligzdas, kā arī elkoņbalsts ar sīklietu nodalījumu un glāžu turētāji. Tomēr no visiem šiem jauninājumiem visbūtiskākā ir tieši elektriskā stāvbremze, kas būs pieejama komplektācijā ar automātisko pārnesumkārbu.

Atgādinām, ka Rietumu autobūvē elektriskā stāvbremze debitēja 2001. gadā BMW 7. sērijas sedanā (E65 – rūpnīcas indekss).

"UAZ Patriot" ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu tirdzniecībā nonāca šīs vasaras beigās. Šāds automobilis maksā miljonu rubļu (14 tūkstošus eiro), kamēr visbagātīgāk aprīkotā versija "Edition I" maksā no 1,3 miljona rubļu (18 tūkstošiem eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!