Foto: Publicitātes foto

Uļjanovskas autorūpnīca nolēmusi izstrādāt un ražošanā ieviest lētāku alternatīvu tirgū populārajam "Toyota Land Cruiser" apvidniekam, kas Krievijā tiek piedāvāts ar "Toyota Land Cruiser Prado" nosaukumu.

Par "krievu "Prado"", kurš UAZ izpildījumā "nebūs sarežģīts automobilis ar kādiem hi-tech risinājumiem", intervijā izdevumam "Kommersant" atklājis UAZ lielākā akcionāra "Sollers" padomes priekšnieks Vadims Švecovs.

Interesanti, ka pirmā informācija par iespējamo UAZ konkurentu "Toyota Land Cruiser" apvidniekam izskanēja pavasarī, 1. aprīlī, ko toreiz nozare uztvēra vienkārši kā asprātīgu aprīļa joku. Tomēr tagad šī informācija patiešām ir apstiprinājusies.

"Krievu kruzaks" maksāšot aptuveni pusotru miljonu rubļu (21 tūkstoti eiro). Salīdzinājumam – īstais "Toyota Land Cruiser Prado" Krievijā maksā no 2,5 miljoniem rubļu (35 tūkstošus eiro).

Tamlīdzīga apvidnieka arhitektūru krievu inženieri izstrādāšot sadarbībā ar vācu kompāniju "FEV Europe GmbH". Šāds risinājums ļaus automobilim konkurēt ar ķīniešu agresīvo ofensīvu šajā segmentā.

Švecovs intervijā paskaidrojis, kur radies šis salīdzinājums ar "Prado". Pēc viņa vārdiem, automobili "vēlētos radīt izturīgu, bet "Toyota" markas apvidnieku izturība ir leģendāra".

Pēc UAZ lielākā akcionāra vārdiem, tas nebūšot "sarežģīts" automobilis, kas piestūķēts ar modernām tehnoloģijām – tā priekšrocība, neskaitot jau minēto izturību, būšot arī praktiskums un gabarīti, jo tieši šie parametri patērētājam šajā cenas segmentā esot vissvarīgākie.

"Sollers" vadītājs norāda, ka jaunā platforma būšot ne tikai "krievu "Prado"" pamatā, bet tiks izmantota arī citiem jauniem modeļiem. Runa varētu būt par pikapiem un komerctransportu. Pagaidām tas, ko šobrīd ražo UAZ, "ne visai atbilst pašreizējām prasībām tirgū", bet jaunais produkts ļaus šīs vajadzības apmierināt.

Vēl UAZ plāno izmantot "Ford Transit" agregātus, piemēram, motorus un transmisijas. Nav izslēgts, ka tos iegūs arī UAZ alternatīva "Toyota Land Cruiser" apvidniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!