Foto: Publicitātes foto

Uļjanovskas autorūpnīca (UAZ) plāno būtiski modernizēt "Patriot" apvidus automobili. Spēkrats iegūšot vairāk nekā desmit jaunu dizaina elementu un aprīkojuma pozīciju. Piemēram, autovadītājam un priekšā sēdošajam pasažierim būs drošības spilveni, bet motori atbildīs "Euro 5" ekoloģiskajiem standartiem, vēsta vietējie mediji ar atsauci uz UAZ korporatīvo žurnālu.

Vēl atjauninātajam "UAZ Patriot" būs jauns durvju apšuvums, logu tīrītāju slotiņas bez korpusa un motora pārsega hidrauliskie turētāji. Automobilim būs jauns mērinstrumentu panelis, ārvalstu ražojuma stūres kolonna ar regulējamu izbīdījumu, jauni dekoratīvie apdares paneļi (hromēti un titāna izskata) un jauna klimata kontroles sistēma.

Papildus aprīkojumā krievu apvidus automobilim būs audio sistēma ar sešiem skaļruņiem, stūresrats ar audio sistēmas vadības taustiņiem, priekšējie novietnes sensori, klimata kontroles sistēma un ar ādu pārvilkts apsildāmais stūresrats. Tāpat klients varēs izvēlēties "UAZ Patriot" aprīkot ar braukšanas elektronisko stabilizācijas sistēmu, aizmugurējā tilta diferenciāļa bloķētāju, kalnā braukšanas uzsākšanas elektronisko asistentu, kā arī gaismas un lietus sensorus.

Tāpat Uļjanovskas autorūpnīcas speciālisti plāno citādu pārnesumu attiecību transmisiju, lai apvidus automobili padarītu ne tikai dinamiskāku, bet arī degvielu taupošāku. Tāpat transmisija būšot izturīgāka un ar zemāku trokšņu līmeni.

Gaidāms, ka tirdzniecībā Krievijā modernizētais "UAZ Patriot" nonāks nākamā gada sākumā. Pašlaik "UAZ Patriot" maksā 599 tūkstošus rubļu (8 422 eiro). Tam pieejams vai nu 2,7 litru benzīna (128 ZS, 210 Nm) vai 2,2 litru dīzeļa motors (113 ZS, 270 Nm) – abi no tiem pagaidām atbilst "Euro 4" ekoloģiskajām normām.

Atgādinām, ka pēdējo divu gadu laikā "UAZ Patriot" ir uzlabots jau četras reizes. Piemēram, no 2013. gada augusta apvidus automobilis tiek komlektēts ar "Hyundai-Dymos" sadales kārbu, kurai ir elektroniskā vadība, bet 2014. gada sākumā tika mainīta virsbūves krāsošanas tehnoloģija, bet tā paša gada jūlijā – robustais apvidnieks ieguva stūres hidraulisko pastiprinātāju.

Vērienīgāk "UAZ Patriot" tika modernizēts 2014. gada oktobrī – tam tika uzstādīti jauna viedola buferi un radiatora dekoratīvais režģis, priekšējie lukturi ar diožu dienas gaitas gaismām, citādi aizmugurējie lukturi, kā arī nolokāmi sānskata spoguļu korpusi ar tajos integrētu pagrieziena rādītāja signālu. Tomēr par šī modernizētā "UAZ Patriot" montāžas kvalitāti iesmēja pat paši markas cienītāji.

"UAZ Patriot" tiek ražots kopš 2005. gada.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!