Foto: Publicitātes foto

Japāņu autoražotāja "Suzuki" rūpnīcā Ungārijā uzsākta jaunās paaudzes "Vitara" apvidus automobiļa ražošana. Ar pirmo izgatavoto eksemplāru no konveijera nobrauca Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans.

Jau pirmajā ražošanas gadā "Suzuki" plāno šajā rūpnīcā izgatavot 70 tūkstošus jaunā "Vitara" vienību. Tomēr "Suzuki" rūpnīcas Ungārijā kopējā izlaide šogad plānota 165 tūkstoš vienību apmērā.

Ungārijā montētais "Suzuki Vitara" tiks piegādāts ne tikai Eiropas tirgiem, bet arī visā pārējā pasaulē. Tuvāko triju gadu laikā "Suzuki Vitara" eksportu plānots realizēt uz 100 pasaules valstīm.

"Suzuki Vitara" ir viens no svarīgākajiem šīs japāņu markas modeļiem Eiropā. Jaunās paaudzes modelis tika prezentēts pērnā gada rudenī Parīzes autoizstādē.

Standarta versijā "Suzuki Vitara" ir ar priekšējo riteņu piedziņu, tomēr tam pieejama arī pastāvīgās pilnpiedziņas "Allgrip" modifikācija. Klientu izvēlei tiks piedāvāts 1,6 litru motori kā benzīna, tā arī dīzeļa degvielas versijā. Tomēr abos gadījumos tā jauda būs vienāda – 120 zirgspēku.

Benzīna dzinējs tiks sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet sešpakāpju automātisko klienti tam varēs pasūtināt, tikai sākot ar vasaru. Savukārt dīzeļmotors standartā tiks sajūgts ar sešpakāpju manuālo transmisiju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!