Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" modernizējusi "Leaf" elektromobili 2016. gadam, palielinot akumulatoru komplekta ietilpību par 25% un ļaujot šim spēkratam ar vienu uzlādi nobraukt līdz 250 kilometru distanci.

"Nissan Leaf" akumulatoru ietilpība palielināta no 24 kilovatstundām līdz 30 kWh. Rezultātā elektromobiļa masa pieaugusi par 21 kilogramu, tomēr automobiļa gabarīti saglabāti līdzšinējā apmērā. Atgādinām, ka līdz šim "Nissan Leaf" ar vienu uzlādi spēja nobraukt līdz 199 km distanci.

Jaunā akumulatora veiktspējas pamatā ir atjaunināta iekšējā uzbūve un ķīmiskie procesi. Oglekļa, slāpekļa un magnija ieviešana elektrodos uzlabo veiktspēju, bet ieguvumus vēl vairāk papildina izmaiņas akumulatora elementu izvietojumā. "Nissan" ir tik pārliecināts par jaunā akumulatora veiktspēju un uzticamību, ka sniedz tam astoņu gadu vai 160 000 km garantiju.

Tieši tāpat kā pašreizējam "Nissan Leaf", klienti varēs veikt akumulatoru uzlādi mājās, sabiedriskajās uzlādes stacijās vai ātrās uzlādes stacijās (3 fāzu, 400V).

Viena no "Leaf" noderīgākajām īpašībām ir iespēja tā īpašniekam ar "NissanConnect EV" palīdzību kontrolēt automobili attālināti. Izmantojot viedtālruņa telemātikas funkciju, "Leaf" vadītājs var pārbaudīt sava elektroautomobiļa uzlādes līmeni un uzsildīt automobiļa salonu aukstos ziemas rītos attālināti.

Viens no daudzajiem jaunās "NissanConnect EV" sistēmas uzlabojumiem ir jauna uzlādes karte, kas parāda uzlādes stacijas un to statusa atjauninājumus reālā laikā. Tā ir integrēta jaunākās paaudzes "NissanConnect EV" infoizklaides sistēmā, nodrošinot pilnīgi atjauninātu navigācijas sistēmu, atgādinājumus par tehniskajām apkopēm un automobiļa atrašanas funkciju.

"Nissan Leaf" ar 30 kWh akumulatoru tirdzniecības uzsākšana Latvijā plānota, sākot no 2016. gada janvāra. Versija ar 30 kWh akumulatoru būs par diviem tūkstošiem eiro dārgāka, nekā jaunā versija ar 24 kWh akumulatoru. Automobiļa cena tiks nosaukta, tuvojoties tirdzniecības uzsākšanai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!