Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" šonedēļ uzsācis jaunā "Lada XRay" hečbeka sērijveida ražošanu. Tomēr tirdzniecībā jaunais "žigulis" nonāks tikai 2016. gada februārī.

"Lada XRay" hečbeka sērijveida versija plašākai sabiedrībai pirmo reizi tika parādīta pirms mēneša. Automobilis izgatavots uz "Renault-Nissan" alianses "B0" platformas, kas pazīstama no "Dacia Logan" un "Sandero" modeļa. Tomēr "AvtoVAZ" uzsver, ka "Lada XRay" ir aptuveni 500 oriģinālo detaļu.

Jaunais "Lada" hečbeks salīdzinājumā ar "Dacia Sandero Stepway" modeli ir par 84 mm garāks, par septiņiem milimetriem platāks un par 48 mm zemāks. Arī riteņu garenbāze ir par trim milimetriem lielāka.

"Lada XRay" klientu izvēlei tiks piedāvāti trīs benzīna dzinēji – divi 1,6 litru agregāti ar 106 vai 114 zirgspēku jaudu, kā arī 1,8 litru motors ar 122 ZS. Jaudīgākais dzinējs tiks sajūgts ar "AvtoVAZ" paša izstrādāto robotizēto transmisiju, bet 1,6 litru agregāti – ar "Renault" manuālo pārnesumkārbu.

Bāzes versijā "Lada XRay" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 11,9 sekundēs, bet jaudīgākajā – 10,2 sekundēs.

Krievijas autoražotāja pārstāvji medijiem uzsver, ka "Lada XRay" bāzes aprīkojums būs bagātīgāks nekā "Dacia Sandero Stepway". Lai arī šis saraksts pagaidām netiek atklāts, salīdzinājumam atgādināsim, ka franču automobilis Krievijas tirgū standartā ir aprīkots ar ABS, drošības spilveniem priekšā sēdošajiem, miglas lukturiem, priekšējo sēdekļu apsildi un priekšējo durvju stiklu elektriskajiem pacēlājiem.

Savukārt "Lada XRay" papildu aprīkojuma sarakstā būs braukšanas elektroniskās stabilizācijas sistēma, riepu gaisa spiediena sensors, atpakaļskata videokamera, kā arī multimediju sistēma ar septiņu collu skārienjutīgo ekrānu.

"AvtoVAZ" pagaidām neatklāj "Lada XRay" cenu. Gaidāms, ka krievu hečbeks būs par aptuveni 50 tūkstošiem rubļu (654 eiro) dārgāks nekā "Sandero Stepway", kas Krievijā maksā no 589 tūkstošiem rubļu (7708 eiro).
Atgādinām, ka šis nav vienīgais jaunais "Lada" modelis, ko pēdējā gada laikā sērijveida ražošanā ieviesis "AvtoVAZ". Novembra beigās Krievijā uzsāka "Lada Vesta" sedana tirdzniecību. Bāzes versijā ar 106 ZS jaudīgo 1,6 litru benzīna dzinēju tas maksā 514 tūkstošus rubļu (6724 eiro). Atšķirībā no "XRay" hečbeka "Vesta" sedans izgatavots uz "AvtoVAZ" paša izstrādātās platformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!