Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" publicējusi fotoattēlus un video ar jaunās paaudzes "Defender" apvidus automobiļa izmēģinājuma prototipu. Leģendārā apvidnieka jaunās paaudzes modelis šobrīd tiek testēts Ziemeļamerikā no mīnus 40 līdz plus 48 grādu temperatūrā, kā arī četru tūkstošu metru augstumā virs jūras līmeņa, lai pārbaudītu tā izturību un pārgājības spējas.

Jaunā "Land Rover Defender" sērijveida versija tiks prezentēta nākamgad, kad britu marka svinēs savu 70 gadu jubileju. Jaunais apvidnieks būšot diezgan lielā mērā unificēts ar jau leģendāro "Defender", kā arī tās būs pieejams divās riteņu garenbāzes versijās, tāpat kā līdz šim – "90" un pagarinātajā "110".

Robustajam apvidus automobilim tiks piedāvāti četrcilindru dzinēji no "Ingenium" saimes (izmēģinājuma prototips esot aprīkots ar divlitru dīzeļmotoru). Tāpat nav izslēgts, ka vēlāk modelim piedāvās arī V6 vai V8 kompresormotoru un hibrīda spēka agregātu. Automātiskā transmisija būs ar astoņiem pārnesumiem.

Šobrīd autoražotājs ir izgatavojis četrus "Defender" izmēģinājuma prototipus. Jaunie "Defender" tikšot ražoti "Land Rover" rūpnīcā Slovākijā. Tirdzniecībā jaunais modelis nonāks 2020. gadā.

Līdzšinējās paaudzes "Land Rover Defender" sērijveida ražošana tika pārtraukta 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!