Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" paziņojusi par "XE" sedana ekstrēmo modifikāciju "SV Project 8", kas kļūs par visjaudīgāko sērijveida automobili šīs britu luksusa markas vēsturē.

"Jaguar XE Project 8" aprīkots ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu. Citu informāciju par tehniskajiem vai dinamiskajiem raksturlielumiem autoražotājs pagaidām nesniedz.

Zināms vien tas, ka "Jaguar" šo modifikāciju izgatavos 300 vienību ierobežotā sērijā. Pašlaik kompānijas īpašo uzdevumu nodaļa "Special Vehicle Operations" (SVO) veic šī spēkrata izmēģinājumus Vācijas leģendārajā Nirburgringas sacīkšu trasē.

"Jaguar XE SV Project 8" pilnībā tiks atklāts 28. jūnijā, bet pirmo publisko debiju piedzīvos britu Ātruma festivālā Gudvudā 30. jūnijā.

Pašlaik vidējās klases sedana "Jaguar XE" jaudīgākā versija ir "S", kas aprīkots ar trīslitru sešcilindru benzīna kompresormotoru, kas attīsta 380 ZS. Tā no vietas līdz 100 km/h paātrinās piecās sekundēs. Savukārt visjaudīgākais "Jaguar" šobrīd ir "F-Type SVR" ar 550 ZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!