Foto: Publicitātes foto

Kalifornijā bāzētā kompānija "Rezvani" prezentējusi trīs riteņu asu pikapu "Hercules 6x6". Brutālais automobilis, kas izgatavots uz "Jeep Wrangler" bāzes, ir 6,2 metrus garš un tam ir seši riteņi. Pateicoties 1318 zirgspēku jaudīgajam motoram, tas kļuvis par visjaudīgāko sērijveida pikapu pasaulē, būtiski pārspējot līdzšinējo rekordistu 712 ZS jaudīgo "Ram 1500 TRX".

No "Jeep Wrangler" ir aizgūts tērauda rāmis un virsbūves korpuss, savukārt virsbūves paneļus "Rezvani" izgatavojis pats no nulles. Pasaulē jaudīgākā pikapa dizains ieturēts šī ražotāja pirmā modeļa "Tank" stilā.

Lai arī zīmīgākā ir "Hercules 6x6" modifikācija ar 1318 ZS motoru, klienti varēs iegādāties arī pieticīgākas versijas. Bāzes versijā tam būs 289 ZS jaudīgs 3,6 litru V6 atmosfēriskais benzīna dzinējs, bet dīzeļdegvielas cienītajiem būs pieejams 264 ZS jaudīgs trīslitru agregāts. Savukārt zelta vidusceļš būs 507 ZS jaudīgā modifikācija ar 6,4 litru V8 "SRT" atmosfērisko dzinēju. Jaudīgākā versija ar 1318 ZS izmanto septiņu litru V8 motoru ar turbopūti.

Motors tiek sajūgts tikai un vienīgi ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Autovadītājs var izvēlēties piedziņas režīmu, vai dzinēja vilkme tiek novadīta uz diviem, četriem vai visiem sešiem riteņiem.

Neskaitot agresīvo veidolu un jaudīgos motorus, "Hercules 6x6" ir arī pielāgots braukšanai bezceļos – tam ir "Fox" balstiekārta ar pastiprinātiem amortizatoriem, astoņcilindru bremžu skavas "R1 Concepts" un bezceļa braukšanai piemērotas riepas. Prasīgāki klienti varēs pikapu iegādāties arī bruņotajā versijā.

Bāzes versijā "Rezvani Hercules 6x6" maksās 225 tūkstošus ASV dolāru. Bruņotā versija "Military Edition" maksās no 325 tūkstošiem eiro. Savukārt 1318 ZS versijas cena būs no 249 tūkstošiem dolāru, bet modifikācijā ar visām iespējamām opcijām – pusmiljonu dolāru.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!