Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) sava apvidus auto flagmaņa "Touareg" līniju papildina ar jaunu modifikāciju – "Touareg R". Tā hibrīda sistēma apvieno V6 turbopūtes benzīna dzinēju, elektromotoru un litija jonu akumulatoru.

Jaunā "R" versija jau pamata komplektācijā aprīkota ar pilnpiedziņu ("4Motion") un sniedz 700 Nm griezes momentu. Tajā pašā laikā 462 ZS jaudīgs "plug-in" hibrīds vienmēr tiek iedarbināta pilnībā elektriskajā "E-Mode" režīmā, neradot izmešus.

Tāpat "Touareg R" būs pieejams ar uzlabotu "Travel Assist" palīgsistēmu, kas nodrošinot daļēji automatizētu braukšanu līdz pat 250 km/h lielā ātrumā.

Jauno modeli radījis "Volkswagen R" zīmols, kas izstrādā VW sportiskākos modeļus. Šis ir pirmais "Volkswagen R" modelis ar "plug-in" hibrīda piedziņu. Šī ir arī pirmā reize, kad hibrīds ir jaudīgākais VW modelis.

"Touareg R" ir pirmais modelis ar visu riteņu piedziņu VW "plug-in" hibrīdu klāstā. "Volkswagen R" zīmola izpilddirektors Josts Kapito norāda: "Mēs šobrīd aktīvi paplašinām "Volkswagen R" modeļu klāstu. Pēc kompakta "T-Roc R", "Volkswagen R" ļoti īsā laika periodā piedāvā vēl vienu sportisku apvidus automobili – "Touareg R"."

"Touareg R" nodrošina īpaši dinamisku veiktspēju, pateicoties elektriskā motora 136 ZS un V6 turbo benzīna dzinēja 340 ZS kombinācijai. Šīs abas piedziņas sistēmas iespējams apvienot, lai izmantotu automobiļa dinamiskās rezerves, piemēram, ātrai un drošai citu transportlīdzekļu apdzīšanai, sasniedzot pilnu 462 ZS jaudu. Litija jonu akumulatora ietilpība ir 14,1 kWh.

Centrālais diferenciāļa bloķētājs ar asimetrisku jaudas sadali ("Torsen" diferenciālis) darbojas kā jaudas sadales kārba starp priekšējo un aizmugurējo asi. Maksimums 70% piedziņas jaudas sasniedz priekšējo asi un līdz 80% nonāk aizmugurējai asij atkarībā no situācijas.

Ar "Touareg R" ir iespējams braukt pilnīgi elektriskā režīmā līdz 140 km/h lielā ātrumā. "V6 TSI" automātiski tiek iedarbināts, pārsniedzot šo ātrumu vai jebkurā brīdī, kad tiek veikta ātra paātrināšanās. SUV maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h.

"VW Touareg R" ar "Black Style" eksterjera dizaina pakotni, kas ietver 20 collu lietos diskus ("Braga") un "R Line" interjera apdari (tostarp ar Vīnes ādu un kristāla pelēkām šuvēm), tirgū nonāks gada otrajā pusē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!