Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" oficiāli atklājusi savu lielo universāli "V90", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "V70" modeli. Plašākai sabiedrībai jaunais universālis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Lielais universālis "Volvo V90" izstrādāts uz "S90" sedana bāzes, kā pamatā izmantota zviedru markas jaunā modulārā platforma SPA un kura pirmo reizi tika izmantota jaunās paaudzes "XC90" apvidnieka pamatā.

Universāļa virsbūves aizmugurējās daļas dizains ieturēts "Estate Concept" prototipa stilā, kas tika prezentēts 2014. gadā, bet visā pārējā "V90" modelis dizainiski atkārto "S90" sedanu.

Bagāžas nodalījuma tilpums nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā sasniedz 1526 litrus. Salīdzinājumam: BMW 5. sērijas universālim šis raksturlielums ir 1670 litru, bet "Mercedes-Benz" E-klasei – 1855 litri.

"Volvo V90" tiks komplektēts ar divlitru dīzeļdzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 190 līdz 235 zirgspēku jaudu. Tāpat klientiem tiks piedāvāts tāda paša tilpuma benzīna turbomotors, kas atkarībā no versijas attīsta 254 līdz 320 ZS. Vēl universālim būs pieejama hibrīda modifikācija ar aptuveni 407 ZS, kas ļaus līdz 100 km/h paātrināties 5,2 sekundēs.

Gaidāms, ka vēlāk "Volvo V90" iegūs arī paaugstinātās pārgājības modifikāciju "Cross Country".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!