Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" prezentējusi savu otro sērijveida elektromobili "C40 Recharge", kas ir apvidus automobilis ar kupejas veidolu. Zviedru autoražotājam, kurš paziņojis, ka no 2030. gada piedāvās vairs tikai elektromobiļus, "C40 Recharge" ir pirmais modelis, kurš būs pieejams tikai un vienīgi simtprocentīgi elektriskajā versijā.

"Volvo" norāda, ka "C40 Recharge", pēc kura sekos vēl pieci jauni elektriskie modeļi, demonstrē autoražotāja nākotnes attīstības vektoru. "C40 Recharge" ir platāks, bet zemāks nekā "XC40" modelis, kaut arī izmanto to pašu CMA platformu. No "XC40" aizgūts arī "C40 Recharge" interjers, turklāt šis būs pirmais markas modelis, kurā nav pieejams ādas salons.

"Volvo C40 Recharge" ir aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda attīsta 408 zirgspēkus, bet griezes moments ir 660 ņūtonmetru. Elektromotori enerģiju iegūst no 78 kWh akumulatora, kas nodrošina līdz pat 420 kilometru sniedzamību (WLTP ciklā).

No vietas līdz 100 km/h apvidus kupeja paātrinās 4,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 180 km/h. Mājās ar 11 kW uzlādes iekārtu akumulators pilnībā uzlādējams astoņās stundās, bet īpaši ātrās uzlādes stacijās ar 150 kW jaudu – līdz 80% akumulators uzlādējams 40 minūtēs.

"C40 Recharge" tiks ražots tajā pašā rūpnīcā Beļģijā, kur notiek arī "XC40" modeļa montāža. Tirdzniecībā "C40 Recharge" nonāks rudenī un to varēs iegādāties tikai internetā. "Volvo" norāda, ka tuvāko deviņu gadu laikā pilnībā atteiksies no tradicionālās klātienes tirdzniecības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!