Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi jaunās, jau otrās paaudzes "XC60" apvidus automobili.

Jaunais "Volvo XC60" izstrādāts uz autoražotāja modulārās platformas SPA un tiks komplektēts ar četrcilindru dzinējiem. Sākotnēji klientu izvēlei tiks piedāvāti divi benzīna ("T5" ar 245 ZS un "T6" ar 320 ZS) un divi dīzeļa motori ("D4" ar 190 ZS un "D5" ar 235 ZS). Tāpat būs pieejama hibrīda modifikācija ar 407 ZS, kas ļaus apvidniekam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 5,3 sekundēs.

Visas "Volvo XC60" modifikācijas jau standartā būs ar pilnpiedziņas sistēmu un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Visticamāk, vēlāk šis automobilis tiks piedāvāts arī mazāk jaudīgās versijās ar priekšējo riteņu piedziņu un manuālo pārnesumkārbu.

Jaunais "Volvo XC60" ir par 46 milimetriem garāks (4690 mm) nekā priekštecis, kā arī nedaudz platāks un zemāks. Savukārt riteņu garenbāze jaunajam modelim ir par 91 mm garāka nekā līdzšinējam "XC60".

"Volvo" šo "XC60" pozicionē kā vienu no visdrošākajiem apvidniekiem pasaulē. Automobiļa aprīkojumā ir pieejama arī frontālās sadursmes riska mazināšanas sistēma, adaptīvā kruīza kontrole u.c. mūsdienās pašsaprotamas elektroniskās un pasīvās drošības sistēmas šāda līmeņa spēkratam.

Komforta ziņā "Volvo XC60" aprīkojumā pieejama četru zonu klimata kontrole, multimediju sistēma "Sensis" ar "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu.

Jaunais "Volvo XC60" tiks ražots Zviedrijā un tā izlaide tiks uzsākta jau aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!