Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" izstrādājusi interesantu automobili – "apvidus sedanu", kas ieguvusi "S60 Cross Country" nosaukumu. Plašākai sabiedrībai jaunais modelis pirmo reizi tiks parādīts nākamnedēļ notiekošajā Detroitas autoizstādē.

"Pagājušā gadsimta 90. gados mēs radījām jaunu tirgus segmentu, prezentējot paaugstinātas pārgājības universāli "V70 Cross Country", bet tagad mēs vēlamies paplašināt šo nišu," preses paziņojumā atklāj autoražotājs.

"Volvo S60 Cross Country" izgatavots uz šī modeļa sedana bāzes un tam ir par 65 milimetriem augstāks klīrenss (201 mm). Tāpat salīdzinājumā ar sedanu "Cross Country" modifikācijai ir plastmasas aizsarguzlikas pa virsbūves perimetru.

Līdzīgi kā universālim "V60 Cross Country", arī "apvidus sedanam" būs pilnpiedziņas sistēma ar "Haldex" viskosajūgu, kā arī 18 vai 19 collu riteņu diski ar augstāka profila riepām.

Sāktonēji pircēju izvēlei tiks piedāvāti trīs spēka agregāti – turbopūtes benzīna motors ar 254 ZS, kā arī "Drive-E" saimes dīzeļdzinējs ar 190 ZS, bet 2,4 litru pieccilindru dīzeļmotora jaudu "Volvo" pagaidām neatklāj.

Tirdzniecībā Eiropā "Volvo S60 Corss Country" nonāks vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!