Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" sadarbībā ar sacīkšu komandu "Polestar" sērijveida ražošanai gatavo īpaši sportisku "S60" sedanu. "Volvo" publicējis pirmo attēlu, kurā daļēji atklāts topošā spēkrata veidols, un pašlaik veic prototipa izmēģinājuma braucienus.

Pēc provizoriskas informācijas, īpaši sportiskais "Volvo S60" tiks aprīkots ar turbopūtes versiju V8 dzinējam, kas aizgūts no "XC90" apvidus automobiļa. Tā jauda tikšot palielināta līdz aptuveni 500 zirgspēkiem. Tāpat šim spēkratam būs "Haldex" pilnpiedziņas sistēma un pašbloķējošais diferenciālis kā priekšējai, tā arī aizmugurējai riteņu asij.

Vēl šim "Volvo S60" būs agresīvāka veidola virsbūves dizains, kas panākts ar jauniem aerodinamiskajiem elementiem, sportiskāka regulējuma balstiekārta un spēcīgākas bremzes.

Neskaitot dalību sacīkstēs, "Polestar" ir arī tūninga kantoris, kas specializējas "Volvo" automobiļu pārveidošanā. Atgādinām, ka 2010. gadā "Polestar" prezentēja "C30" hečbeka prototipu ar 405 ZS jaudīgu 2,5-litru turbomotoru un pilnpiedziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!