Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" iepazīstina ar jauno "Golf Variant", kas ir lielāks par tā priekšteci, piedāvā bagātīgāku standarta aprīkojumu un jaunu, paplašinātu dzinēju klāstu, tostarp daļējo hibrīdu un dubulto dozēšanas tehnoloģiju dīzeļa dzinējiem, turklāt tas ir kļuvis digitālāks kā jebkad. Jaunā "Golf Variant" iepriekšpārdošana Latvijā tiks sākta oktobrī, bet pirmās piegādes tiks īstenotas jau līdz gada beigām.

Jaunās paaudzes modelis ir 4 633 mm garš, bet tā garenbāze ir 2 686 mm (attiecīgi par 66 mm lielāka, salīdzinot ar priekšgājēju). Tagad "Golf Variant" vizuāli izskatās garāks un "plakanāks". Papildu tam jau standarta aprīkojumā iekļauti LED priekšējie un aizmugurējie lukturi.

Astotās paaudzes "Golf" universālim pagarinātā garenbāze gandrīz pilnībā izmantota interjera paplašināšanai. Interjera garums palielināts par 48 mm, sasniedzot 1 798 mm. Tā kā kājām paredzētā vieta ir par 48 mm lielāka, papildu telpa būs jo sevišķi pamanāma, īpaši sēžot aizmugurē.

Bagāžnieks, kad piepildīts līdz aizmugurējo sēdekļu atzveltņu augšpusei, nodrošina 611 litru ietilpību (seši litri vairāk salīdzinājumā ar priekšteci). Kad automobilis tiek piepildīts līdz jumtam ar integrēto bagāžas nodalījuma tīklu un līdz priekšējo sēdekļu atzveltnēm, tilpums palielinās līdz 1642 litriem (22 litri vairāk). Par papildu samaksu pieejama arī bagāžnieka vāka elektriskā piedziņa.

48 voltu siksnas piedziņas starterģenerators, 48V litija jonu akumulators un "TSI" dzinēja apvienojums izveido jaunu daļējā hibrīda piedziņas sistēmu. Viens no jaunā "eTSI" ieguvumiem ir ievērojami zemāks patēriņš, jo tiklīdz ir piemērots brīdis, "Golf Variant" izslēdz turbo tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinēju, lai pārvietotos neradītu izmešus.

"Golf Variant" pieejams arī ar jauno "TDI" dzinēju, kas aprīkots ar divkāršo "AdBlue" iesmidzināšanu un diviem SCR katalītiskajiem neitralizatoriem, kuri būtiski samazina slāpekļa oksīdu izmešus (NOx).

Tagad "Golf Variant" pieejams jaunās aprīkojuma līnijās "Life", "Style" un "R-Line". Starp bāzes modeļa paplašinātajām bāzes funkcijām jau ir joslas saglabāšanas asistents, sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma ar avārijas bremzēšanas sistēmu pilsētā un gājēju uzraudzības sistēma, jaunā ārkārtas bremzēšanas sistēma pagrieziena brīdī, elektroniskais diferenciāļa bloķētājs, "Car2X" satiksmes brīdinājuma sistēma, "Keyless Start" sistēma un automātiskā apgaismes kontrole.

Jau standarta aprīkojumā automobiļa interjerā būs pieejams – digitālais instrumentu panelis, tiešsaistes informācijas un izklaides sistēma ar 8,25 collu skārienjutīgo ekrānu, daudzfunkciju stūresrats, automātiskā gaisa kondicionēšanas sistēma un "Bluetooth" telefona saskarne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!