Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) prezentējis "ID.2all" konceptautomobili, kas sniedz pirmo ieskatu pilnīgi elektriskajā VW, kas maksās mazāk par 25 000 eiro.

Šim elektroauto prototipam ir priekšējo riteņu piedziņa, 226 ZS (16 kW) elektromotors, sniedzamība ar pilnu uzlādi līdz 450 kilometriem, "IQ.Light" lukturi, elektroauto maršruta plānotājs un jauna VW dizains filozofija.

Sērijveida modelis būs balstīts uz modulārās elektroauto platformas "MEB Entry". Turklāt šis ir viens no desmit jaunajiem elektriskajiem modeļiem, kurus VW tirgū laidīs līdz 2026. gadam. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir 490 līdz 1330 litri, pārsniedzot augstāku klašu automobiļu rādītājus.

Eiropas tirgum paredzētu "ID.2all" sērijveida versiju VW prezentēs 2025. gadā. Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt tā sākumcenu zem 25 000 eiro.

"ID.2all" sērijveida versija ir viens no desmit jaunajiem elektriskajiem modeļiem, ko VW tirgū laidīs līdz 2026. gadam. Šogad tirgū nonāks modernizētais "ID.3", pagarinātās versijas "ID.Buzz" un "ID.7" sedans. Šiem modeļiem 2026. gadā sekos elektrisks kompaktklases SUV.

Turklāt, neskatoties uz visiem izaicinājumiem, VW strādā arī pie elektroautomobiļa, kura cena būs zem 20 000 eiro. Tas autoražotājam nodrošinās visplašāko elektrisko automobiļu klāstu salīdzinājumā ar konkurentiem, un uzņēmuma mērķis ir sasniegt 80% elektroauto īpatsvaru no Eiropā pārdotajiem automobiļiem. Tādējādi uzņēmums ir palielinājis sasniedzamos rezultātu – "Volkswagen Passenger Cars" iepriekš savus aprēķinus balstīja uz 70%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!