Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) oficiāli atklājusi atjaunināto "Golf" modeli. Modernizētais automobilis ieguvis 1,5 litru četrcilindru dzinēju, viscaur digitālo mērinstrumentu paneli, diožu lukturus un jaunu multimediju sistēmu ar iespēju funkcijas regulēt ar žestiem.

Dizainā modernizētā "VW Golf" modeļa saime ieguvusi vien nelielas kosmētiskas izmaiņas. Automobilim ir mazliet citāda dizaina buferi un priekšējie lukturi, bet aizmugurējie lukturi neatkarīgi no komplektācijas un modeļa versijas turpmāk būs viscaur diožu.

Savukārt adaptīvās kruīza kontroles radars tagad vairs nav bufera gaisa tvērējā, bet gan "paslēpts" aiz markas emblēmas radiatora dekoratīvajā režģī. Biksenona lukturu vietā turpmāk tiks piedāvāti tikai viscaur diožu starmeši.

Modernizēta ir arī "VW Golf" dzinēju gamma, kur bāzes versijā tiks piedāvāts jaunais 1,5 litru četrcilindru turbopūtes benzīna dzinējs, kas attīsta 150 zirgspēku jaudu un 250 ņūtonmetru griezes momentu. Turklāt šim motoram pie vienmērīgas slodzes atslēdzas puse cilindru, taupot degvielu un mazinot kaitīgo izmešu daudzumu.

Vēl "Golf" piedāvājumu papildinājusi eko-versija "BlueMotion", kurā šis dzinējs maksimāli attīsta 130 ZS. Šai modifikācijai, braucot brīvgaitā, tiks atslēgts dzinējs un atkal iedarbināts, tiklīdz autovadītājs atkal pieskarsies akseleratora pedālim. VW apgalvo, ka šī sistēma ļaus ietaupīt līdz pat vienu litru degvielas uz 100 km.

Sportiskajai "VW Golf GTI" modifikācijai divlitru turbomotora jauda palielināta līdz 230 ZS (par 10 ZS vairāk nekā līdz šim jeb tikpat cik "GTI Performance" versijā), bet "GTI Performance" versija pēc modernizācijas attīsta 245 ZS. Tāpat šai modifikācijai ir jauna septiņpakāpju sekvenciālā divsajūgu pārnesumkārba, kas aizstās visas līdzšinējās sešpakāpju DSG.

Līdzīgi kā citos jaunākajos VW modeļos, arī "Golf" tagad ir pieejams 12,3 collu ekrāna mērinstrumentu panelis ar 1440 reiz 540 punktu izšķirtspēju. Vēl automobilim būs pieejama viedtālruņu bezvadu uzlādes sistēma, WiFi maršrutētājs, kā arī dažādas multimediju sistēmas, no kurām dārgākajā funkcijas būs regulējamas arī ar žestiem, piemēram, šķirstīt izvēlni vai pārslēgt radiostaciju.

Tirdzniecībā Eiropā modernizētais "VW Golf" nonāks aprīlī. Savukārt nākamās, astotās paaudzes "Golf" debitēšot 2019. gadā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!