Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) nosaukusi pašlaik Ženēvā notiekošajā autoizstādē prezentētās četrdurvju kupejas "Arteon" cenu. Vācijā VW uzsācis pasūtinājumu pieņemšanu "Arteon" modelim un paziņojis, ka tas maksās no 32 tūkstošiem eiro.

Sākotnēji gan klienti varēs pasūtināt tikai jaudīgākās šī modeļa versijas. Par 49 325 eiro pircējs iegūst "VW Arteon" versijā ar divlitru benzīna dzinēju, kas attīsta 280 zirgspēku jaudu, sekvenciālo pārnesumkārbu un pilnpiedziņas sistēmu "4Motion".

Otra "VW Arteon" modifikācija ir ar divlitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 240 ZS, sekvenciālo pārnesumkārbu un pilnpiedziņu. Šādā versijā greznais VW maksā no 51 600 eiro.

Interesanti, ka šāda cena Vācijā ir praktiski tāda pati kā BMW 4. sērijas "Gran Coupe" versijā "430i xDrive" vai "430d xDrive", kas arī ir ar pilnpiedziņu, automātisko pārnesumkārbu, bet jau trīslitru sešcilindru dzinēju.

Pavisam drīz klienti varēs iegādāties arī lētākas "VW Arteon" versijas - bāzes versijā tas būs aprīkots ar 150 zirgspēku jaudīgu 1,5 litru motoru un maksās no 32 tūkstošiem eiro. Tāpat automobilim būs pieejama sportiskā pakotne "R-Line".

Jau rakstījām, ka "VW Arteon" izstrādāts uz jaunās, astotās paaudzes "Passat" modeļa bāzes un ir par 95 milimetriem garāks (4862 mm) nekā sedans, uz kā bāzes tas veidots.

Interjera dizains "Arteon" kupejai ir praktiski tāds pats kā "Passat" modelim. Vienīgā acīmredzamākā atšķirība ir citāds multimediju sistēmas ekrāns.

Jau bāzes versijā "VW Arteon" būs aprīkots ar kruīza kontroli, elektriski regulējamiem priekšējiem sēdekļiem, ar ādu apvilktu stūresratu un audio sistēmu ar astoņiem skaļruņiem. Vidējā komplektācijā automobilis iegūs vēl arī sēdekļu apsildi, ādas sēdekļus un pedāļu metāla uzlikas.

Par papildu samaksu "VW Arteon" būs pieejams projekcijas ekrāns, viscaur digitālais mērinstrumentu panelis, multimediju sistēma ar 9,2 collu ekrānu un žestu atpazīšanas sistēma, kā arī adaptīvā kruīza kontrole. Savukārt "R-Line" komplektācijā automobilim cita starpā būs arī sportiskāka dizaina stūresrats un citi aksesuāri.

Pirmie klienti "VW Arteon" automobili saņems šovasar.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!