Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 23. martā, Ķīnas galvaspilsētā Pekinā kompānija "Volkswagen" (VW) prezentēja ilggaidītu flagmani – pilnībā no jauna radīto "Touareg" apvidus automobili.

Jauno VW flagmani Latvijā būs iespējams pasūtīt jau aprīlī, un tā sākuma cena būs 59 059 eiro (ieskatot PVN). Plānots, ka jaunais "Touareg" būs pieejams Latvijā vasaras vidū.

Salīdzinot ar priekšgājējiem, trešās paaudzes "Touareg" ir platāks un garāks. Jaunie gabarīti rada pozitīvu ietekmi gan uz automašīnas proporcijām, gan interjera plašumu. Piemēram, lielāks automobiļa garums nodrošina ievērojami plašāku bagāžas nodalījumu – tā tilpums palielināts no 697 līdz 810 litriem (ar nenolaistiem aizmugurējiem sēdekļiem). Neskatoties uz palielināto garumu un platumu, automašīnas virsbūve ir par 160 kg vieglāka, pateicoties alumīnija (48%) un augsto tehnoloģiju tērauda (52%) sakausējuma izmantošanai.

Trešās paaudzes "Touareg" apliecina jaunu stila un digitalizācijas līderību ar līdz šim plašāko inovatīvo vadītāja asistentu un komforta sistēmu klāstu, kā arī vienu no lielākajām virtuālām vadītāja informācijas un izklaides sistēmām "Innovision Cockpit".

Tajā pašā laikā visu riteņu stūrēšana un elektromehāniska pretapgāšanās stabilizācija nodrošina jaunu vadāmības un veiktspējas līmeni. Jaunais "Touareg" ir šobrīd tehniski attīstītākais VW.

Jaunais "Touareg" ir pirmais VW modelis, kas aprīkots ar jauno virtuālo informācijas un izklaides sistēmu "Innovision Cockpit", kurā digitālais mērinstrumentu panelis (ar 12 collu ekrānu) saplūst ar "Discover Premium" informācijas un izklaides sistēmu (ar 15 collu ekrānu), lai izveidotu digitālu kontroles, informācijas, komunikācijas un izklaides vienību, gandrīz pilnībā atsakoties no tradicionāliem taustiņiem vai slēdžiem. "Innovision Cockpit" ļauj pielāgot vadības un komforta palīgsistēmas savām personīgajām vajadzībām un vēlmēm, tādējādi sniedzot iespēju katram lietotājām izveidot pilnīgi "savu" "Touareg".

Latvijā un citur Eiropā vispirms tiks piedāvāti divi V6 dīzeļdzinēji ar 231 ZS un 286 ZS jaudu. Tiem sekos arī V6 benzīna dzinējs 340 ZS un V8 turbodīzelis (421 ZS). Ķīnā jaunais "Touareg" tiks piedāvāts arī jaunā "plug-in" hibrīda versijā (367 ZS). Precīzs datums, kad "Touareg" "plug-in" hibrīda modelis tiks laists Eiropas tirgū, vēl nav zināms.

"Touareg" ir aprīkots ar līdz šīm plašāko vadības un komforta palīgsistēmu klāstu, kāds jebkad integrēts VW automašīnās. Starp tām ir tādas inovatīvas tehnoloģijas kā "Night Vision" sistēma (kas tumsā spēj ieraudzīt cilvēkus un dzīvniekus ar termālās attēlveidošanas kameras palīdzību un brīdināt autovadītāju), "Roadwork Lane Assist" (nodrošina pusautomātisku stūrēšanu un uzturēšanu joslā, paātrināšanu un bremzēšanu līdz 60 km/h), "Front Cross Traffic Assist" (reaģē uz šķērsojošu satiksmi automašīnas priekšā, lai novērstu iespējamo sadursmi), aktīvā visu riteņu stūrēšana (nodrošina jaunajā "Touareg" kompaktklases automašīnas vadāmības ērtību), elektromehāniska pretapgāšanās stabilizācija, "IQ.Light" "Matrix LED" priekšējie lukturi (interaktīva, uz kameru balstīta tuvo un tālo gaismu kontrole) un "Windshield Head-up" displejs, kas tiek projicēts tieši uz vējstikla. Autovadītājs spēj izbaudīt šīs sistēmas kā vienotu veselumu, kas nemanot darbojas fonā un padara ceļošanu drošāku, ērtāku un intuitīvāku kā līdz šim.

Augstas kvalitātes pamatkomplektācijas versija būs papildināma ar trim ekskluzīvām apdares līnijām – "Atmosphere", "Elegance" un "R-Line". "Atmosphere" raksturo klasisks interjers, kurā dominē koks un dabiskas krāsas. "Elegance" ir tehnisks interjers, kurā dominē metāls un aukstie toņi. Savukārt "R-Line" konfigurācija pārvērš "Touareg" sportiskā auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!